Zseniálisan gyönyörű! Sasra szerelt kamerán a világ legmagasabb épülete, ahogyan még biztosan nem láttad!

2016. november 17., csütörtök




A közel 829 méter magas Burj Khalifa felhőkarcoló látható azon a felvételen, melyet egy sasra szerelt kamerán keresztül most olyan nézőpontból láthatunk, ahonnan még aligha láthattunk.

A Burj Khalifa a világ legmagasabb épületeként van számon tartva. Fél kilométeres magasságoknál is magasabbra csap fel a felhők közé, már amikor van felhő, vagy köd az égen.

Mikor 2010 januárjában megtörtént az elkészült épület átadása, akkor több mint 300 méterrel előzte meg a Taipei 101-et, amely a második legmagasabb építmény volt.

. Az építkezés 2004. szeptember 21-én kezdődött el. és közel 6 éven át tartott, mire sikerült befejezni az épületet, és átadni a nagyközönség számára. Ma igen közkedvelt, rengeteg turista és utazó járja be, és sokszor szerepel a sajtóban is a világrekord kapcsán, amit megdöntött.

Az épülethez több más érdekes rekord is fűződik, többek között ez az épület rendelkezik a világ legtöbb emeletével. A Burj Khalifa ugyanis 160 emeletes. De a benne található liftek sebessége is szintén világrekordért kiált.

A lift ugyanis képes 64 km/h sebességgel fel és le suhanni, ami azt jelenti, hogy elég erősen kell kapaszkodni benne.

Az épületről szerettek volna különleges felvételeket csinálni egy sas segítségével, hogy így hívják fel az egyébként nagyon veszélyeztetett fajra a figyelmet a világsajtóban.

A bámulatos videó bár megszédítheti a tériszonyosakat, mégis érdemes végig nézni, mert olyan látványban lesz részünk, amiben soha.

Ha tetszett, OSZD MEG másokkal is, köszönjük!

érdekes látványos video érdekesség rekord világrekord


Megtekintések száma: 42663





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet