10 bizonyíték, hogy ezt az ősi templomot földönkívüli civilizáció építette? Sokak szerint igen

2023. május 12., péntek




Idegenek hozhatták létre? Vagy ősi időkben élt, de modern technológiát használó emberek?

A bolíviai romváros, Pumapunku a preinka kultúra vallási központja, Tiahuanaco része. Nagy jelentőséggel bír, ám ma nem ezekről híres, hanem arról, hogy egy olyan régészeti helyszín otthona, mely újra és újra képes zavarba hozni a régészeket.

Arról van szó, hogy olyan szabadtéri objektumok, hatalmas kövek, sziklák, falak találhatóak itt, melyek magasan fejlett civilizáció munkájára utalnak.

A leletek azonban nagyon régiek. Az előzetes becslések szerint 10-17 ezer évesek lehetnek, ekkor pedig az emberiség még társadalmakba sem volt képes rendeződni, nemhogy ilyen precízen dolgozni.

Összeszedtünk 10 nagyon érdekes tényt Pumapunkuról, mely talán elgondolkodtat téged is a rejtélyes helyszín eredetéről...

A pumapunku köveinek nagy része egymásba illik, mint valami ősi lego készlet. A köveket a lézerek precizitásával munkálták meg, ami által olyan szorosan illeszkednek egymáshoz, mint egy kirakós darabjai.

A kövek olyan tökéletes derékszögben vannak megvágva, hogy az előállításukhoz minimum egy 19. századi technológiai tudás lett volna szükséges... azonban a jelek szerint ezek a kövek 12.000 évesek.

A legbizarrabb elmélet szerint a Pumapunku egy óriási felhőkarcoló romja, pontosabban elemeinek gyűjtőhelye lehet. Egyesek úgy emlegetik, mint a Bábel tornyának maradványait.

Egymásba kapcsolódnak az elemei. Ez részben visszavezet az előző érdekességre is. A H-blokkok ugyanis egymásba illeszthetőek, épp úgy, mint ahogyan a mai modern lego darabkák. Egymással összekapcsolva, aztán egymás tetejére pakolva egy nagyon magas és a magasságához képest masszív épületet lehetett volna létrehozni. Ha ez így van, nem tudni mi célt szolgált volna a felhőkarcoló.

Ősi sírkamra lehet a Pumapunku alatt. Kutatók a helyszínen több ízben érzékeltek valamit földradar segítségével. Ez feltehetően egy olyan a mélyben fekvő sír, melynek köze lehet a Pumapunku rejtélyéhez, azonban a sírt eddig még nem lelték meg.

A "H" blokkok olyan simára vannak csiszolva, hogy a korhoz képest teljesen egyedülállóak voltak akkoriban, amikor készültek. Ez szintén felveti az eredetüknek a rejtélyét.

Egyes teóriák - és egy szájhagyomány útján fennmaradt mendemonda - szerint a Pumapunku építői nem egyszerű emberek voltak, és képesek voltak hanghullámok segítségével lebegtetni a több tonnás köveket.

Pumaunku egyik legnagyobb rejtélye az, hogy hogyan voltak képesek ekkora távolságokat megtenni a kövekkel. Ugyanis a Pumapunku eredeti helyéről mintegy 90 km-re is találtak ilyen megmunkált, "vágott" köveket. Ráadásul ehhez a távhoz a Titicaca-tavon is keresztül kellett volna vágniuk a készítőknek.

A "H" blokkoknak hívott összeillesztett kövek között vannak olyan összeillesztések, melyek annyira pontosak, hogy egy papírlapot sem voltak képesek a tudósok és régészek besuvasztani a kövek közé. Ez elképesztően fejlett technológiára vall.

Egyes elméletek szerint a helyszín valamiféle gyár lehetett, ahol ezeket a hatalmas blokkokat, egymásba illeszthető darabokat hozták létre, majd szállították el más helyekre.

A Pumapunku rejtélye még ma is megválaszolatlan. Emberek építették? Ha igen, akkor idegen technológiával?

Ha pedig nem, akkor talán maguk az ősi idegenek voltak?

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek ősi idegenek ősi tudás


Megtekintések száma: 98416





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet