10 bizonyítottan bevált házi gyógymód, ami kimenthet a betegségekből! Mentsd el a listát!

2019. január 19., szombat




Lássuk a 10 legtöbbet alkalmazott otthoni gyógymódokat!

1. A szódabikarbóna húgyúti fertőzés ellen

1/4 teáskanál szódabikarbónát 8 pohár vízben el kell keverni és meg kell vele mosakodni. Ez a lúgosított eljárás segít megállítani a baktériumok elszaporodását.

2. Gyömbér hányinger ellen

5-ször hatékonyabban csillapítja a hányingert és szünteti meg a hányást, mint bármelyik más gyógyszer. Akár egy kis darabot elrágcsálva, akár gyömbér teát készítve hatékony.

3. Hideg tea égésekre, puffadt szemre

A kisebb égések és a táskás szem könnyen kezelhető egy hideg teafilterrel, amit borogatásként használhatunk. A legjobb választás a fekete tea filtere. Az égéssel kapcsolatban azért hasznos, mert segít védelmet nyújtani az elfertőződéstől.

4. Aloe vera a leégésre és pattanásokra

Az aloe vera az egyik legismertebb gyógyító növény a világon. Gyulladáscsökkentő hatása révén a leégett bőrt hidratálja és nyugtatja, megelőzi a hólyagosodást és a későbbi bőrrák kockázatát. Ráncok és pattanások ellen is bizonyítottan hatékonyabb.

5. Méz köhögésre, kisebb sebekre és irritációra

Az aloe verához hasonlóan a méz is büszkélkedik gyógyító tulajdonságaival. Antibakteriális és élő enzimeket tartalmaz, ami csökkenti a köhögés gyakoriságát és súlyosságát, javítja az alvást, felgyorsítja a sebgyógyulást és megszünteti a bőrirritációt.

6. Gránátalma tea gyomorfájdalomra és hasmenésre

A gránátalmából készült tea megnyugtatja a fájó gyomort és enyhíti a hasmenést. Rendszeresen alkalmazva segíti a gyomor zavartalan működését.

7. Pirítós és fekete tea ételmérgezés ellen

A kettő kombinációjából alkalmazva egy pár napos kúrát megszabadulhatunk az ételmérgezésektől, amelyeknek később súlyosabb következményei lehetnek.

8. Szegfűszeg fogfájásra

10 szárított szegfűszeg fél csésze vízben áztatva elegendő ahhoz, hogy olyan öblögetőt készítsünk, ami segít megszüntetni a kínzó fogfájást. A módszer természetesen csak ideiglenes gyógymód, a fogfájás valódi okáért fel kell keresni az orvost. Másik alternatíva, ha szegfűszeg illóolajat csepegtetünk egy fültisztítóra és átdörzsölgetjük vele a fájó íny vagy fogat.

9. Fokhagyma és a koleszterin

Napi egy gerezd fokhagyma csodákra képes az egész szervezettel, de különösen a koleszterinszintünkkel.

10.Meggylé izomfájdalmak ellen

A meggylé hatékonyan kezeli az izom- és ízületi fájdalmakat. Csökkenti a gyulladást és fájdalomcsillapító hatása is van. Akár italként, akár borogatásként is alkalmazható.

Szerző: tudasfaja.com

OSZD MEG másokkal is!

érdekes egészség életmód


Megtekintések száma: 48087





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet