10 bölcs tanács a jobb élethez: ha ezeket betartod, sokminden megváltozhat az életedben!

2017. november 11., szombat




A népszerű pszichiáter útmutató tanácsai.

Tudod, hogyan légy boldog? Hogyan tedd jobbá a saját életed?

Nagyon sokan tudják, mit kellene tenniük, mégsem teszik. Mégtöbben vannak olyanok, akik félnek megtenni az első lepéseket.

Dr. Csernus Imre, hazánk egykori, népszerű pszichiátere összeszedte azt a 10 fontos tanácsot, útmutatást, mely jobbá teheti az életed, ha kellően átgondoltan betartod, követed őket.

1. Aki tudja, hogy mit kellene tennie, de valamiért mégsem teszi, az tudatosan köpi szembe magát. Ennél jobban pedig nem alázhatja meg magát senki. Önmaga előtt.

2. Tanuld meg elengedni a múlt szerelmeit, szeretteit! És tanuld meg tiszteletben tartani az ő döntésüket! Mert ami nincs, az fájhat, de attól még nem lesz…

3. Tartsd tiszteletben a saját érési idődet! A türelmetlen ember önmagát erőszakolja meg, amikor sietteti sorsát. Ezzel magában hordozza az örök elégedetlenséget.

4. A gondjaidért soha nem más, mindig te magad vagy felelős. Tanuld meg vállalni a következményeket a tetteid után, és nem másban keresni hibáid okát!

5. Az önző ember először környezetét, majd önmagát teszi tönkre. Ide vezet az önzőség. Miért teszed mással azt, amit magadnak nem kívánsz?

6. Vesztesekre márpedig szükség van. Hogy tudd, hová jutsz, ha az ő útjukat járod. Ők a viszonyítási pont. A nullák így töltik be végül küldetésüket.

7. Másra támaszkodni mindig veszélyes. Igaz, sokszor ez a könnyebbnek látszó út. De a támaszték eldőlhet. Tudod mit? Támaszkodj magadra!

8. Merj szembenézni a saját tükörképeddel! Ez az első lépés a talpra álláshoz. Harc, amit meg kell vívnod a menekülések helyett. Egy napon pedig nemcsak sajátodéba, de mások szemébe is büszkén nézel majd.

9. A világban épp elég dologtól függsz akaratlanul. Ne válassz magadnak újabbat! A kiszolgáltatottság helyett a szabadságért küzdj, hogy lehess büszke is magadra!

10. A gyengeség valójában gyávaság. A gyáva embert pedig fölemészti az állandó megfelelni vágyás. Így hogyan valósíthatod meg önmagad?

OSZD MEG másokkal is!

ezotéria lélek önismeret csernus pszichiáter


Megtekintések száma: 137992





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet