10 dolog, amit talán te magad sem tudtál a macskákról!

2017. december 9., szombat




Ezekről sokszor még a macskatartóknak sincs fogalma!

A macskatartók gyakran kérkednek azzal, hogy nagyon is ismerik kedvencüket. Mindamellett, hogy ezzel nem szállnánk vitába, felsorolunk 10 olyan tényt, ami még az edzett macskatulajok, vagy akár a tenyésztők elméjét is sokkolni fogja.

Mire a végére érsz, azon fogsz tűnődni, mennyire nem ismered valójában azt a szőrös kis jószágot, mely melletted ül.

Az egyik rendkívül érdekes tény az, hogy hiszed vagy sem, de nem képesek érezni az édes ízt. A tudomány nagyon régóta kutatja, hogy ez pontosan miért van, de biológiailag még nem találták meg a rejtély kulcsát.

A macskák kifejezetten az embernek nyávognak, és egymásnak csak ritkán. Ez amiatt van, mert valójában olyan az emberi fül számára nem hallható hangtartományban kommunikálnak, amit mi nem is tudunk érzékelni.

Nagyobb eséllyel élnek túl egy 32 emeletnyi zuhanást, mintha a hatodikról esnének ki. Ez annak köszönhető, hogy több idejük van ilyenkor felvenni azt a bizonyos ejtőernyős pózt, és ellazítani a tetsüket, amivel túlélhetik a nagy esést.

Annyira kifinomult a macska hallása, hogy tudományosan bizonyították, hogy a gazdi autójának a hangját, vagy sajátos lépteit is képesek messziről felismerni. Ezért van az, hogy sokszor az ajtóban várnak minket hazaérve.

Sajnos annyira jó vadászok, hogy a kóbor és elvadult macskák 33 állatfaj kipusztulásáért felelősek... Egyszóval igazi bestiák!

Képesek egy olyan dologra is, amire az ember nem: meginni a sós tengervizet. Az ember erre nem képes, mert veszélyes számunkra, de a macskák veséje képes kiszűrni a sót a vízből.

Szintén rengeteg esettanulmány és több konkrét kísérlet, valamint kutatás igazolja, hogy 15 perccel előbb tudnak érzékelni egy földrengést, mint az ember. Vagyis tökéletes katasztrófa előrejelző szerkezet is a macskánk.

Különleges légzéskontrolljuk van, amely során ízlelik-érzékelik a levegőt. A grimasz is azt jelenti náluk, hogy éppen ízlelnek valamit, ilyet biztosan láttál már a te macskádnál is.

A nőstények szinte majdnem mindig jobb mancsosak, a kandúrok pedig bal mancsosak. Ez pedig a testfelépítésükből és a genetikájukból adódó biológiai tulajdonság.

Végezetül pedig: ha a macska nem kaparja el a kakiját, az csak egyet jelenthet a szakértők szerint: így fejezi ki, hogy nem félnek tőlünk.

OSZD MEG másokkal is!

hihetetlen macska cuki aranyos cukiság cica cicus


Megtekintések száma: 191721





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet