10 hihetetlen tény az egyiptomi piramisok építésével kapcsolatban

2017. június 13., kedd
Amit sosem gondoltál volna róluk!

A piramisok építésének rejtélye még ma is foglalkoztatja az embert, mivel napjainkban sem képesek reprodukálni ugyanolyan pontossággal azt, amit az egyiptomiak 3-4 ezer évvel ezelőtt létrehoztak, egyesek szerint pedig még régebben, akár 10-14 ezer évvel ezelőtt.

Éppen ezért nagyon sokan úgy gondolják, hogy egy idegen civilizáció közbenjárása segítette őket.

Összeszedtünk 10 hihetetlent tényt a piramisok megépítésével kapcsolatosan!

A piramisok hatalmas kőelemeinek mindegyike pontosan lett méretre vágva, méghozzá úgy, hogy az éleikből ítélve valamiféle ősi lézeres technológiát kellene a tudósoknak feltételezniük. Közismert tény, hogy sok helyen egy papírlapot vagy egy pengét sem tudnánk ezek közé a kőtömbök közé tenni, annyira pontos az illesztés.

És ha már illesztés: tudtad, hogy annak a habarcsszerű anyagnak az összetételét mind a mai napig nem sikerült megfejteni, mely töltőanyagként került a kőelemek közé? Számtalanszor mintát vettek már belőle, de vannak olyan elemei, amit nem ismerünk.A piramisok tetején feltételezhetően egy hatalmas gömb vagy szobor foglalhatott helyet. Mindkét felvetésre vannak közvetett bizonyítékok, így ez a kérdés még nem dőlt el teljesen. A gömbnek a funkciója több szempontból is magyarázható. Egyfelől a Nap isten szimbóluma lehetett, másfelől egy elektromosságot gerjeszteni képes Tesla generátor - ahogyan a paleoasztronautika, és az ősi idegenek elméletének hívei állítják.

A több ezer évvel ezelőtt megépült egyik leghíresebb piramist, a gízai nagy piramist gyakran emlegetik Kheopsz piramisként is. A név onnan ered, hogy egyes történelmi iratokban a görögök említést tesznek Khufu piramisáról, de saját nyelvükön, így a Khufu helyett Kheopsz - Cheops - néven említik.

A piramisok egy része valójában nem négy oldalú, hanem nyolc. A gízai nagy piramis is nyolc oldallal rendelkezik, ezt későbbi műholdas felvételeken sikerült bebizonyítani, melyeken látszik, hogy a fénytörés hatására az élek láthatóvá váltak. A gízai nagy piramisnak ezt a tulajdonságát csupán 1940-ben fedezte fel a brit légierő egyik pilótája, aki gépéből le is fényképezte.

Egyetlen hieroglifát sem készítettek a Kheopsz-piramis belsejébe. Mintha eleve nem is szántak volna oda soha egyet sem annak ellenére, hogy a hieroglifák egybeforrtak az egyiptomi kultúrával. Éppen ez a tény az egyik fő táptalaja azoknak a feltételezéseknek, miszerint a piramisoknak valójában egészen más célja volt, és nemcsak annyi, hogy végső nyughelyül szolgáltak az uralkodóknak.

A gízai nagy piramist egykoron különleges, fedőkövek, vagy cserepek borították, melyek mára már csaknem teljesen lekoptak. Ezek állítólag olyan simák voltak, hogy amikor a Nap megfelelő szögben világította meg őket, akkor az egész Kheopsz-piramis aranyba borult.

Összesen 2,3 millió kőtömbből építették meg a gízai nagy piramist, közel 20 év alatt. A becslések szerint ezek a kőtömbök egyenként 2-6 tonnásak voltak, de volt olyan is, mely a 20 tonnát is majdnem elérte. Léteznek feljegyzések, melyek a piramist építők létszámára tesznek konkrét kijelentéseket, utalásokat. Ezeket számításba véve kijött, hogy 1 percük, és 27 másodpercük volt a munkásoknak arra, hogy egy-egy követ a helyére pakoljanak.

A gízai piramisok rejtélyes - és a mai napig megmagyarázhatatlan módon - tökéletesen úgy viszonyulnak a térben és elrendezésben egymáshoz, mint az Orion-öv csillagai, ami sokak szerint nem véletlen, hanem szándékos tervezés eredménye. Már csak az a kérdés, hogy honnan voltak ezen csillagok állásával és helyével tisztában...

A gízai nagy piramis egyik oldalán egy hatalamas, rejtett záróajtó található, mely egy ősi védelmi mechanizmus része. Elméletileg arra lett létrehozva, hogy lezárja a felső kamrákhoz vezető bejáratokat. 

Bár igen egyszerűnek látszik, mégis hatalmas tudás kellett ahhoz, hogy megtervezzék és megfelelően kivitelezzék a szerkezetet.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek összeesküvés történelem egyiptompiramisok


Megtekintések száma: 81827

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet