10 jel, hogy a gyermeked médium

2015. augusztus 17., hétfő




Ha valaki különleges képességekkel születik, akkor az rendszerint már gyerekkorban megmutatkozik. Ám sok szülő félelemből vagy tudatlanságból igyekszik elnyomni ezeket a képességeket a gyermekben, akik így örökre elveszítik vagy felnőtt korukban aktivizálódnak újra, amikor talán már sokkal nehezebb lesz elfogadni. De honnan tudhatjuk, hogy médium a gyerekünk?

Egyáltalán miért nyomj el a szülő a különleges képességeket a gyermekében? Talán mert fél tőle. Fél attól, hogy ő nem látja azt, amit a gyermek, ergo nem tud neki segíteni, ha szüksége van rá. Fél attól, hogy a gyerkőce megháborodik. Fél attól, hogy az életben, ha bárkinek elmondja, ki fogják érte közösíteni. Fél attól, hogy mind e miatt, őt fogják okolni, hogy rossz szülő. Vagy egyszerűen nem tűnik fel neki a dolog. Hiszen a gyerekek fantázia olyan eleven...

Mik lehetnek a következményei ennek a „vakságnak"? A gyerek örökre elveszíti a képességeit, márpedig a született tehetség minden tekintetben a legértékesebb készség a világon.

Ráadásul így már eleve kevéssé lesz önmaga, hiszen egy részét elveszíti. Illetve az is lehet, hogy később visszatérnek a képességei, ám az sokkalta megrázóbb lehet, ha pont egy érzelmi válság vagy rossz időszak kellős közepén érkezik. Akár azt is hiheti, hogy megbolondult, hiszen sok ember nem tudja ezt felnőtt fejjel feldolgozni vagy irányítani.

Mit lehet akkor tenni? Ha biztosra tudjuk, hogy a csemeténk médium, ne nyomjuk el benne ezt a képességet, hanem bontakoztassuk ki szépen, finoman, lassan.

Segítsünk neki hozzászokni és irányítani. Ha mi magunk nem is vagyunk látnokok, képesek vagyunk neki segíteni. Meg kell vele beszélni, mikor használja és mikor ne, kinek mondja el és kinek ne. Mert ne feledjük, ha túlzottan meg akarjuk védeni a veszélytől meg a világtól, akkor mi magunk leszünk azok, akik kárt okoznak neki azzal, hogy megfojtjuk őt.

1. Van „képzeletbeli" barátja

Tény és való, hogy gyerekként nem olyan könnyű még megkülönböztetni a valóságos dolgokat a fantázia világától. Ám ha tartósan rendelkezik a gyermek egy ilyen „képzeletbeli baráttal" és ehhez szokatlan tevékenység, viselkedés párosul, akkor ideje nyomozni, hiszen a gyermek ugyanolyan élőnek fogja érzékelni új játszópajtását.

Ilyenkor mit tehetsz? Kérdezgess az új barátról. Tudj meg róla minél többet, személyes részleteket, nevet, kort és ruházatot. Sőt, meg is próbálhatod rögzíteni a beszélgetést és jó eséllyel kihallhatod a szellem adta válaszokat egy jó fajta készülékről. Mindenesetre azon se csodálkozz, ha szimplán bejelenti, hogy szellemeket lát bárhol, bármikor. Ilyenkor is elkél az ellenőrzés és az óvatosság.

10-jel-hogy-a-gyereked-medium-2

2. Különös rajzok

Előszeretettel rajzol vagy fest, de teljesen idegen, ismeretlen alakokat? Olyanokat, amiket nem ismerhet, nem láthatott? Esetleg meg is tudja mondani, hogy kicsoda? Nem olyan biztos, hogy ilyenkor a fantázia játszik vele. Előfordulhat, hogy egy szellemet vagy entitást örökít meg, akit lát, vagy aki valamilyen úton-módon kapcsolatban áll vele.

3. Empatikus

Elképesztően mély érzésű a gyermek. Ez megnyilvánulhat abban, hogy mindent a szívére vesz és nagyon érzékeny. De abban is, hogy maximálisan megért téged vagy másokat, mintha csak egy kis felnőtt volna és ráadásul olyan dolgokat is mond, mintha egy száz éves bölcs lenne. Továbbá kivételesen jól bánik az állatokkal, megérti őket. Megérzi azt is ki, hogyan érzi magát.

4. Különös dolgokat tapasztal

Különös zajokról, suttogásokról számol be? Gyakran érzi azt, mintha figyelnék vagy nem lenne egyedül? Különös fényeket, villanásokat lát? Megmagyarázhatatlan események történnek vele? Légy résen, mert mindez bizony a szellemvilág és a többi entitással kapcsolatos tevékenységeket jelzik.

5. Élénk vagy jósálmai vannak

almok3Rendszeresen álmodik és feltűnően élénkeket? Netalántán megálmodott már előre dolgokat vagy ahhoz hasonlókat, szimbolikusokat, amik végül bekövetkeztek? Visszatérő álmai vannak? Könnyen lehet, hogy álmában meglátja a jövőt, visszautazik az előző életébe vagy akár álmain keresztül kommunikál az elhunytakkal vagy más entitásokkal.[pullquote] Mindig légy kíváncsi az álmaira és jegyezd fel őket![/pullquote]

6. Látja az aurát

Az sem kizárt, hogy egy az egyben látja az aurát. Ilyenkor pontos leírást ad arról, milyen alakban látja és milyen színt. Ha te magad értesz hozzá vagy kikérdezel egy szakembert, biztosan leellenőrizheted, hogy nem csak a képzelete játszik vele.

7. Néha csak úgy tud dolgokat

Mint azt jól tudjuk, a médium csak úgy tudnak, látnak, éreznek dolgokat, anélkül, hogy erre bármi logikus magyarázat lenne. A gyermeked is így van ezzel? Csak úgy megmond dolgokat, ami akár a jelenre, a múltra vagy a jövőre vonatkozik? Megtalál eltűnt tárgyakat?

8. Hányinger és fülcsengés

Néha fizikai jelenségei vannak annak, hogy valaki médium. Ilyenkor célszerű kizárni mindennemű orvosi fizikai és lelki rendellenességet, amikre ha nincs magyarázat, mint például a fülcsengésre vagy a gyomorpanaszokra, akkor számolni kell azzal a lehetőséggel, hogy médium. Ezek a tünetek a még ki nem forrott, kezdetleges médiumitásra utalnak. A fülcsengés a túlvilág és más entitások zaját, kommunikációt jelzi, a gyomorpanasz pedig a befogadással kapcsolatos akadályokat, illetve eleinte úgymond a „gyomrában érzi" meg a történéseket.

10-jel-hogy-a-gyereked-medium-3

9. Sokat titkolózik

Gyakran zárkózik be a gyermeked? Szeret egyedül lenni? Néha nem mond el neked dolgokat? Biztos lehetsz benne, hogy ebben az esetben zajlik benne valami. Ez alapvetően is jellemző a médiumokra, ez a fajta zárkózottság, de ha úgy érzed túlzásba viszi, akkor puhatold ki, mi lehet a háttérben. Talán csak nem meri neked elmondani, különösebben abban az esetben, ha úgy érzi, nem hinnél neki.

10. Neked vannak ilyen képességeid?

Ha valaki született tehetség, akkor a legtöbb esetben azért, mert örökölte a felmenőitől vagy akár tőled. Ha tudod magadról, hogy rendelkezel ilyen képességekkel, akkor mindenre van válasz és még jobban tudsz neki segíteni. De az is lehet, hogy te magad is az vagy, csak nem tudsz róla, mert benned is elnyomták a szülők ezeket az adottságokat vagy te magad tetted. Vizsgáld át jól ezt a vonalat is!

Forrás: Női portál


Megtekintések száma: 11880350





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet