10 lenyűgöző és szokatlan fotó a világból

2016. október 14., péntek




Nap, mint nap szokatlan dolgok történnek a világban. Egyes bizarr pillanatokat időnként sikerül megörökítenie egy-egy turistának, fotósnak. Összeszedtük a 10 legszokatlanabb fotót, amik valaha készültek!

A világ tele van furcsaságokkal. A szokatlan dolgok egyszerre keltenek az emberben bizarr érzetet, és lenyűgözöttséget.

1. Megkínzott nő egy tüntetésen

A képen egy megkínzott fiatal nő látható, akit egy tüntetésen kezdtek el bántalmazni. A tüntetést egy dokumentumfilm megjelenése ellen rendezték Chilében. A kaotikusság szinte átitatja a képet.

Még szokatlanabb az az alak, aki a nő jobbjánál áll egy különös maszkban. Az ilyen, és ehhez hasonló erőszakos tüntetések szinte mindennaposak a környéken.

2. Modern turista

Egy amerikai turista, akit Ellának hívnak, épp szamárháton ül, és egy iPad-et nyomogat, mely egy nagyon erős wifivel van felszerelve. A Bibliába illő helyszínen szamárháton szokták bejárni az Ótestamentumba beillő tájat.

Nagy a kontraszt a hagyomány és a modern világ között, ezért fog el minket valami szokatlan bizsergés, amikor a képre nézünk.

3.Tálib fegyveres női ruhában

Az Afgán Biztonsági erők egy női ruhában bujkáló tálib fegyverest kísérnek Kabul keleti részén, Afganisztánban.

Itt is fellelhető valami szokatlan kontraszt a dolgok között, de talán csak a vérszomjas tálib katona teszi, ahogyan vidám színű női ruhákba van bugyolálva.

4. Izraeli katonák a tengerparton

Az Izraelben található Tel Avivban izraeli katonák süttetik a hasukat a homokos tengerparton. Olyan idillikus ez a kép. Mintha egy pillanatra ők is megfeledkeztek volna a háborúról és a borzalmakról.

A kép készítésének pillanatában abban biztosak lehetünk, hogy nem katonákként, hanem egyszerű, az életet élvezni akaró emberekként voltak jelen, ez sugárzik az arcukról.

5. Divathét Londonban

Modern kivitelezésű esernyők alatt sétáló hölgyek koszorúja látható a képen, ahogy műanyag esőben sétálnak.

Egyszerre adja át a divat üzenetét, és a modern társadalom szürrealizmusát. A fotó még 2012-ben készült a londoni divathéten.

6. A világ legkisebb embere

Chandra Bahadur Dangi, a 72 éves nepáli férfi volt a valaha élt legkisebb ember a Földön. Egész pontosan 54.6 centiméteres volt, és alig 15 kilogramm.

A fotó saját otthonának kertjében készült egy Reemkholi nevű piciny falucskában. Chandra sajnálatos módon 2015-ben elhunyt, de a rekordok könyvbe méltó emléket állít neki,

7. Zombi támadás

Az 5K Zombies nevű futó rendezvényen zombiknak öltözött statiszták támadnak meg egy női futót Madridban, Spanyolországban.

A játékra évről-évre egyre nagyobb számban jelentkeznek versenyzők, akik át szeretnék élni az érdekes, adrenalinnal teli megmérettetés izgalmát.

8. Csipkelődő kislány

Egy kislány csípi meg az egyik fa alatt szunyókáló idős hajléktalan férfit. Ezt az idillikus képet még a fotó sem tudja jól visszaadni. Van valami meghitt, és szívmelengedő ebben a képben.

A kislánynak még túl fiatal, nincsenek előítéletei, és megtalálja a játszótársat a reményvesztett férfiben, akinek ez az egyetlen szeretetre méltó gesztus a kapaszkodója hosszú idő óta.

9. Románc egy kerekesszéken

Jazmin Lopez és Miguel Osorio láthatóak a képen, amint egy romantikus, érzésekkel teli táncot adnak elő a cancuni sportarénában.

Az erotikus feszültséget, és a vágyat szinte tapintani lehetett a levegőben, és azok, akik látták az előadást, mind azt mondják, hogy bámulatos volt.

10. Tűzoltó repülőgépek

Tűzoltó repülőgépek merik ki a tó vizét a Sierra Mariola Nemzeti Park közelében, hogy egy hatalmas erdőtüzet oltsanak el vele.

A fotó Spanyolországban készült, és remekül mutatja az emberiség önzetlen törekvését arra, hogy megvédje a környezetét.

Mindegyik fotó megmozdít az emberben valamit, van bennük valami szokatlan, valami szürreális, de mégis valós. Az ilyen képek olyan ritka pillanatokat örkítenek meg, melyek felkavarják belső lelki világunkat.

érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 128383





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet