10 megdöbbentő tény Kim Dzsongunról - avagy az ember, akitől retteg a világ

2017. április 20., csütörtök




Apja halála óta Észak-Korea teljhatalmú vezetője, a Koreai Néphadsereg főparancsnoka, és a harmadik világháború lehetséges kirobbantója.

Napjainkban nagyon sokan nem csak az iszlám államtól, és az iszlám szélsőséges nézetek terjedésétől tartanak, hanem egyetlen emberől egy személyben: Kim Dzsonguntól.

Apja halála óta Észak-Korea teljhatalmú vezetője, a Koreai Néphadsereg főparancsnoka, a Koreai Munkapárt Központi Bizottságának főtitkára és Központi Katonai Bizottságának elnöke.

Rettegett, véreskezű vezetőként ismerik, és az amerikai vezetés is olyna személyként tartja számon, aki képes lenne kirobbantani a harmadik világháborút.

Összeszedtünk 10 érdekes tényt róla, amit biztosan nem tudtál.

1. Annak idején titokban Svácjban végezte el az iskolát, egy álnéven. Úgy hívták, hogy Pak Un. Azonban soha nem ment át a vizsgákon, és rendszeresen nem tanulta meg a tananyagot. Helyette számítógépes játékokat játszott, és kosárlabdázott.

2. 27 évesen egy komolyabb plasztikai műtétre vállalkozott, hogy jobban hasonlítson néhai nagyapjára. Általában éppen fordítva szokták, fiatalítani szeretik magukat az emberek, ő ezzel azonban nem így volt.

3. 29 éves korában az Onion újság bejelentette egy listát, melyen ő volt a legelső, és a 2012 legszexisebb élő férfija címet nyerte el.

4. Mindenki azt állította róla, hogy ő volt és ő a jelenlegi legfiatalabb világvezető, ugyanakkor senki sem tudja pontosan, hogy mikor is született. Míg egyes források 1982-t emlegetnek, addig mások 1983-at, vagy 1984-et.

5. Imádja a svájci sajtokat, és egyenesen megbolondul értük. Ezt a függőségét még akkor szerezte, amikor titokban ott tanult Pak Un álnéven.

6. Apja halálakor gondoskodott róla, hogy egész Észak-Korea gyászoljon. 6 hónapos munkatáborba küldött mindenkit, aki napról napra nem jelent meg rendszeresen a gyászszertartásokon, így a nép szó szerint napokig gyászolta apja halálát.

7. Kivégezte a nagybátyját, méghozzá úgy, hogy kutyákkal tépette szét. A beszámoló szerint Csang Szung Taeket meztelenre vetkőztették, majd egy olyan ketrecbe dobták, amelyben 120 darab, három napja éheztetett kutya volt. A halálra ítélt Csang Szung Taeket az állatok egy órán keresztül marcangolták, míg meghalt, az eseményt állítólag háromszáz észak-koreai tisztviselő is végignézte.

8. 4 csillagos parancsnok, ráadásul úgy, hogy soha nem volt egyetlen harctéri tapasztalata sem, sem pedig katonai múltja, így talán ő az egyetlen ilyen a világon.

9. Szokatlan frizurája rendkívül népszerű hazájában. Olyannira, hogy még nevet is kapott: "Ambiciózus".

10. Bár Kim Dzsongun Észak-Korea fő vezetője, nála is van egy magasabb rangú személy: Kim Ir Szen, az államalapító. EZ azért furcsa, mert ő már több évtizede halott.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség történelem


Megtekintések száma: 59709





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet