​10 napig otthon kell tartani a lázas, köhögő gyerekeket – akkor is, ha csak náthásak

2020. augusztus 28., péntek
Szigorú szabályokat vezetnek be a koronavírus elleni védekezés miatt, nem nagyon lesz mérlegelési lehetőség.

Nagyjából kétféle nagyon karakteres szülő volt eddig a betegségek tekintetében, az egyik akkor is engedte óvodába, iskolába a gyerekét, amikor az láthatóan meg volt fázva, tüsszögött, esetleg köhögött is, de egy sima nátha biztos keveseket akadályozott meg abban, hogy bevigyék a kölköt. 

A másik szülő, aki egy tüsszentésnél már otthon tartotta a gyereket, és állandó harcot vívott azokkal, akik beengedték a vírushordozó csemetéiket az iskolába.

Ez most egy kicsit meg fog változni, és azoknak lesz nagyon nehezen megoldható a helyzet, akik azért engedték a kisebb gyerekeket oviba-suliba, mert egyszerűen nem tudták hova tenni őket, nem tudtak betegszabadságra menni, nagyszülő nem állt rendelkezésre, tehát bevitték náthásan, köhögősen is akár.

Októbertől áprilisig számos vírus jön-megy az osztálytermekben, csoportszobákban, jó eséllyel a legtöbbet összeszedi a gyerek, de keveseket terít le annyira, hogy feltétlen otthon is maradjanak. 

Ehhez képest most nem lesz nagyon mérlegelési lehetőség.

Dr. Novák Hunor megosztotta egy gyermekorvos kollégája összefoglalóját arról, mostantól mik lesznek a szabályok, milyen esetben lehet iskolába engedni a gyerekeket.

" Sajnos szinte BÁRMILYEN tünetet mutató gyermeket ki kell venni a közösségből a COVID miatt, mert ez a vírus bármit okozhat, gyerekeknél legtöbbször nagyon enyhe, akár csak orrfolyásos tüneteket. 

A hatályos szabályok alapján MINIMUM 10 napig (!!!) nem mehet vissza közösségbe, akkor sem, ha már jól van." - írja a bevezetőjében.

Kedves Családok!

Köznevelési intézmények újraindítása, tanévkezdés:

Az új koronavírus járvány kapcsán szigorú eljárásrendhez kell tartanunk magunkat, mérlegelési lehetőségünk nincs. Az intézmények újraindulásához is kaptunk útmutatást, amelyek még több kérdést felvetnek. 

Ezzel kapcsolatban megkerestük az illetékes döntéshozókat, amíg választ nem kapunk, az alábbiak szerint kell eljárnunk, és ebben kérjük az Önök együttműködését is!

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 20259

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet