10 szívszorító an durva fotó, mely után soha többet nem használsz majd pálmaolajat

2022. december 15., csütörtök




A pálmaolaj gyártás érdekében gyakorlatilag szervezett mészárlások folynak az őserdők, és az őserdők állatvilága ellen. 10 megrázó fotót mutatunk be, ami után talán többé nem fog rávinni a lélek, hogy pálmaolajat használj.

Napjaink egyik nagy slágere lett az elmúlt években az a bizonyos pálmaolaj. Rendkívül sokrétű felhasználással bír, és nem csak egyes nagy márkákban van benne, mint összetevő elem, de az élelmiszeripari felhasználása is nagyon magas.

Az élelmiszeripar gyakorlatilag hetente felkap valamilyen terméket, és hirdeti annak jótékony és egyedülálló hatásait.

Sokszor pedig ezen termékekről szóló tájékoztatók, és állítások igazságtartalma erősen megkérdőjelezhető. A marketing előállított egy hatalmas gazdasági lufit, mely csak arra vár, hogy a megfelelő időben kipukkanjon.

Eddig is viszont duzzad, és egyre több áldozatot fog követelni. Ugyanis a pálmaolaj előállításához rengeteg esőerdőt kell megsemmisíteni.

A pálmaolaj ma sok mindenben benne van. Szinte minden feldolgozott élelmiszer tartalmazza, állományjavítóként, ám nem csak az élelmiszeriparban használják, hanem rengeteg egyéb területen.

Az megint más kérdés, hogy sokak szerint csak papíron egészséges, azaz egészségesnek hirdetik, de valójában rengeteg kutatás igazolja, hogy nem az, vagy éppen ellenkezőleg: igencsak káros a szervezetnek.

Ha az ember kedvét még ez sem veszi el, akkor talán a most következő sokkoló képek el fogják. A pálmaolajért az emberek és az ipar mindent megtesz. Szó szerint semmitől sem riad vissza, és még a szervezett mészárlások is szóba jönnek.

Az erdőkben élő főemlősök szinte elképzelhetetlen mértékben pusztulnak a pálmaolaj kitermelés miatt, egyrészt megszűnnek élőhelyeik, másrészt az erdőirtások során mészárolják le a felbukkanó állatokat.

Megdöbbentő kegyetlenség, amit az emberiség művel, egyenesen visszaszítónak tűnik, amit művelnek ezekkel az ártatlan teremtésekkel.

Pedig mindezt értünk teszik. Azért, hogy finomságok legyenek az asztalon, és a legmodernebb kütyük, hogy mi semmiben ne szenvedjünk hiányt.

Néhányan azért még észnél vannak, és emberségüket nem hátrahagyva olyan éhező, beteg orángutánok után kutatnak, akik túlélték az ipari kitermelőkkel való találkozást.

Sokszor egész területeket gyújtanak rájuk, míg máskor egyszerűen lelövik őket. Az egyik ilyen fotón éppen az látható, amint egy szomorú, teljesen magára maradt éhező példányt találnak meg.

A szomorú állat rendkívül rossz állapotban volt, és szerencséje volt, hogy ezek a jószívű emberek végül tudtak rajta segíteni.

környezetszennyezés hihetetlen állatvilág feltáró környezetvédelem szívszorító


Megtekintések száma: 148752





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet