10 találmány mely megváltoztatja majd a világot!

2016. november 16., szerda
Egyre több olyan találmány fejlesztéséről hallani, mely annyira jelentős hatással lesz majd az életünkre, és mindennapjainkra, hogy érdemes összeszedni ezeket, és átfutni azt, hogy hogyan, és miért fogják megváltoztatni a világunkat.

1. A rágó mely regenerálja fogainkat

Már hosszú évek óta kísérleteznek egy olyan különleges rágón, mely képes lesz majd regenerálni a fogainkat. Persze nem arról van szó, hogy a súlyosabb fogsérüléseket is képes lenne helyreállítani, de azt a kutatásban és tudományos kísérletekben résztvevő orvosok azt igen is állítják, hogy egy speciálisan kifejlesztett rágó a jövőben képes lehet visszafordítani a fogszuvasodást, és az apróbb sérüléseket eltüntetni a fogainkról.

Ma is létezik egy hasonló elven működő rágó, mely Sweet Bites néven fut, és xylitol tartalmának köszönhetően megöli a fogainkon, és fogaink között tanyázó szuvasodást okozó baktériumokat.

2. Szájba tehető ütközés gátló

Rengeteg sport, főleg az amerikai foci esetében lenne rá szükség, hogy létezzen egy olyan eszköz, mely előre figyelmezteti az edzőt és a játékost, ha túlzottan erős ütés éri a fejet és az agyat.Ezzel ugyanis emberéleteket lehetne megmenteni, hiszen rengeteg amerikai fociban játszó korábbi játékos halt bele a rengeteg ütközés keltette agyi és idegrendszeri elváltozásokba, szövődményekbe.

3. Kórházi fertőtlenítő rendszer

Manapság óriási probléma a kórházon belül kialakuló és terjedő fertőzések megfékezése. Egy nemrég elvégzett tanulmány szerint sok beteg a kórházban fertőződik meg valamilyen betegséggel, ahogy mi is megírtuk korábban.

Ez főleg amiatt van, mert a kórházi dolgozók nem elégszer mosnak kezet, és nem fordítanak kellő figyelmet a higiéniára a kórházban. Egy egyetemleges központosított rendszer segítségével lehetne hálózatban figyelni, hogy a dolgozók milyen sűrűn használják a kézi fertőtlenítőket. A Swipe Sense éppen ezt hivatott majd szolgálni a jövőben.

4. Füstmentes, napelemes sütő

Újradefiniálhatja az ételkészítés, és a sütés-főzés fogalmát a jövőben egy olyan napenergiával működő találmány, mely füstmentesen képes megsütni az ételeket.

Sütés közben ugyanis rengeteg káros füst és egyéb anyagok szabadulnak fel, melynek gyakran ki vagyunk mi magunk is téve. Nem mellesleg rengeteg olajat, zsírt, és egyebet használunk el, ami pénzbe kerül, és a Föld energiakészleteit csapoljuk vele. Egy új találmány pusztán a nap fényének erejével és napenergia felhasználásával sütné meg a dolgokat, mint amilyen az Infinity Bakery is.

5. Hordozható vízszűrő berendezés

A hordozható vízszűrő berendezés ötlete már több évtizede kering a tudományos életben, de még senkinek sem sikerült egy komoly hatásfokkal működő, és egyszerű eszközt létrehoznia.

Pedig egy a harmadik világbéli országokat kimenthetné a nyomorból, ugyanis tiszta ivóvízhez jutnának, és nem lenne annyi gyermekhalálozás a különböző fertőzések miatt. A Portapure, és a hozza hasonló jövőbeli eszközök segíthetnek abban, hogy akárhol járunk majd, mindenhol tudjunk vizet inni, legyen az bármennyire szennyezett.

6. Vízcsövek, melyek önmagukat monitorozzák

Manapság is megkeserítheti az ember életét egy-egy csőtörés. Ennél még rosszabb a szivárgás, pláne ha később jövünk rá, mikor már több tízezer forintot feleslegesen befizettünk, mire kiderült, hogy nem szándékosak folyik el a víz a háztartásunkban.

Ez a jövőben a múlté lehet, ugyanis olyan csöveken dolgoznak a szakemberek, melyek chipekkel lesznek ellátva, és különféle érzékelőkkel, melyek segítségével önmagukat képesek monitorozni. Ez azért lesz gyakorlatban is hasznos, mert így ha eltörnek, elkezdenek szivárogni, azonnal automatikus jelentést tesznek róla a vízműveknek, így a megfelelő szakemberek azonnal a helyszínen teremhetnek.

7. Leolvasni az ételek összetevőit

Már napjainkban is léteznek olyan kezdetleges eszközök, melyekkel képesek vagyunk egy-egy étel tápanyagait, és összetevőit meghatározni, kiolvasni. Ezek egy része a jövőben úgy fog majd működni hogy elég lesz egyszerűen lefotóznunk az ételt, majd a program ki fogja írni, milyen összetevőkből áll, milyen allergéneket tartalmaz.

Ez főleg a táplálkozással kapcsolatos iparnak lesz óriási segítség, és a fogyni vágyóknak, valamint azoknak, akik valamilyen ételallergiával küzdenek.

8. Zuhanyzó, mely újrahasznosítja a vizet

A jövő otthonait olyan zuhanyzók lephetik el, melyek gyakorlatilag ne fogyasztanak többé vizet. Persze ezt nem szó szerint kell érteni, de átvitt értelemben valóban erről van szó. A zuhanyzót elég lesz pár havonta egyszer feltölteni vízzel, és ezt a saját vizét fogja újra és újra felhasználni.

A zuhanyzások között is dolgozni fog a szerkezet, hogy az elhasznált, koszos vizet megtisztítsa és fertőtlenítse, így jelentősen spórolhatunk majd a vízszámlán.

9. Okos kerekek

Az okos kerekek nem csak azért lesznek nagy vívmányai a tudománynak és a technikának, mert rengeteg érzékelő lesz bennünk, amik jelzést adnak, ha elkopik a gumi, vagy nem megfelelő a nyomás benne, hanem azért is, mert sérthetetlenek lesznek.

Ez azt jelenti, hogy soha többé nem lesz defektünk, a lapos kerék a múlté lesz. Nem csak kilyukaszthatatlanok lesznek, de még a puskalövéseket is ki fogják bírni.

10. Gombákból csomagolóanyag

A jelenlegi csomagolóanyagok nagy része petróleum és egyéb vegyi anyag tartalmú, így ezek nehezen, vagy egyáltalán nem bomlanak le a környezetben. A jövőben egyre több olyan csomagolóanyag jelenhet meg, melyek inkább a gombákra alapoznak.

A gomba alapú csomagolóanyagok ugyanis idővel sokkal könnyebben lebomlanak, mivel természetes anyagokból fognak állni, de az ételt nem fogják sérteni, így nem kell majd attól félnünk, hogy a csomagolás felfalja a csokoládénkat.

tudomány technológia technika az emberség jövője


Megtekintések száma: 39311

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet