104 kg-t fogyott, pedig napi 6-szor eszik – Ez a diéta segített neki! Elképesztő!

2023. február 4., szombat




A divatdiéták jönnek-mennek és ez egyáltalán nem meglepő. A fogyás egy személyes misszió, amely csak akkor lehet sikeres, ha egy fenntartható étkezési tervvel társul. Természetesen minden diétának lesznek ellenzői, ez azonban nem jelenti azt, hogy senkinél nem működik.

“A testem börtönéből kijutva végre szabadon élhetem az életem. Több, mint egy éve tartom a súlyomat. 187 kg voltam. Kényelmetlenül éreztem magam a bőrömben, a talpamban íngyulladással, csípőmben fájdalommal, pár perc fizikai aktivitás után teljesen ki voltam merülve. Pár percnél tovább nem voltam képes tartani a kislányomat. A szívem majd megszakadt. Éveket vártunk, hogy lehessen gyermekünk, és amikor megérkezett, nem lehettem jó anyukája.”

Noelle Dawson 16 éves koráig versenyszerűen tornázott, azonban a folyamatos nyomás, hogy vékony maradjon, végül a visszájára sült el. Amint abbahagyta a tornát, óriási evésekbe kezdett és egy lefelé tartó örvénybe került.

Eltelt egy évtized, Noelle-nek született 4 gyermeke és elérte a 187 kg-ot. Tudta, hogy azonnal le kell fogynia, különben azzal a félelemmel kell leélnie az életét, hogy nem láthatja felnőni a gyermekeit.

14 hónappal később Noelle végre úgy érzi, hogy a teste és szelleme harmóniába került.

“A szellemi és a testi egészségem végre összhangban van és erősebbnek érzem magam, mint valaha.”- jegyezte meg a büszke anyuka.

Mi a ketogén diéta?

Noelle a ketogén diétának köszönheti sikerét, amely egy alacsony szénhidráttartalmú, magas zsírtartalmú étkezés típus. Már egy jó ideje létezik, de csak mostanában kezdett igazán nagy népszerűségre szert tenni.

Sok válfaja létezik, de az alap diéta lényege a Standard terv: 75% zsír, 20% fehérje és 5% szénhidrát arány.

Természetesen ezt sokan nagyon megszorítónak tartják első ránézésre, de idővel a szervezet hozzá alkalmazkodik és egyszerű lesz követni. Az érdekessége, hogy éhezés nélkül telnek a napok.

A könnyebbség kedvéért létezik egy váltott ketogén módszer, amelyben a Standard tervet egy Fehérjedús tervvel 5 naponta lehet váltogatni. A Fehérjedús tervben az arány a következő: 60% zsír, 35% fehérje és 5% szénhidrát.

Noelle egy napi étrendje például a következőképpen nézett ki:

Reggeli

2 tojás + 1 evőkanál krémsajt, alacsony szénhidrát tartalmú flatbread + natúr görög joghurt és 1 csésze kávé

Ebéd

saláta + főtt tojás

Vacsora

csirke vagy hal sült/ párolt zöldségekkel

Nasik

görög joghurt, mandula, pisztácia, mogyoró, dió, sajt

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

OSZD MEG másokkal is!

egészség életmód


Megtekintések száma: 274489





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet