106 utassal örökre eltűnt a vonat: máig nincs magyarázat a rejtélyes esetre

2023. október 31., kedd
Létezett egy vonat, mely 106 olasz turistával a fedélzetén, rejtélyes módon eltűnt Lombardia régió területén, miután két utas ugrott le róla.

Számos olyan történet létezik, mely a világ különféle pontjain felbukkanó szellemvonatokról szól, az egyik leghíresebb azonban talán közülük is azé a szerelvényé, mely 1911 júliusában, 106 olasz turistával a fedélzetén, rejtélyes módon eltűnt Lombardia régió területén, miután két utas ugrott le róla. Legalábbis a szóbeszéd szerint.

A legenda úgy tartja, a vonat az alagút felé haladt, amikor egyre nagyobb köd támadt, majd miután betért az alagútba, eltűnt. A helyszínt a történet szerint megvizsgálták, vonatot azonban nem találták meg. 

A szellemvonat később több helyen is felbukkant, ráadásul a világ legkülönfélébb pontjain.

1911 júniusában tehát a vonatra felszálló utasok nem is tudhatták, hogy örökre nyomuk vesz, és egy évszázaddal később majd egy rejtély részesei lesznek. Az emberek és a vonat épp egy alagút felé közeledett, amikor egyre nagyobb köd ereszkedett a tájra, és így a vonat köré. 

Az utasok kezdek megijedni, amikoris a sűrű köd annyira masszívvá vált, hogy abszolút nem lehetett átlátni rajta.

Egyes beszámolók szerint - vajon honnan eredhetnek ezek a beszámolók, ha mindenki eltűnt a vonattal együtt? talán a vonatról leugrottaktól? - a köd egy fehér, massza szerű folyadékként hömpölygött a vonat körül.

Ekkor ugrott le két utas váratlanul a  szerelvényről. róluk sem tudunk semmit, örökre nyomuk veszett. A vonat utasai pedig... nos, mire elérték az alagutat, és áthaladtak bejáratán, örökre eltűntek.

Sem a szerelvényre, sem az utasokra soha nem bukkantak rá. Rengeteg elmélet született azóta a legendával kapcsolatban. Egyesek szerint a vonat üzemeltető cég biztosítási csalást követett el, és a vonatot szándékosak kisiklatták az alagútban. Mások azt állítják, hogy az alagútban létezhetett egy titkos ajtó, egy mellékalagút, amin a vonat továbbhaladt. A vonat és utasainak végleges eltűnését azonban ezen elméletek egyike sem magyarázta meg.

Az elmúlt években egy merőben új, érdekes elmélet is született a vonat eltűnésével kapcsolatban. A környéken gyakran észleltek földrengéseket. Ezek a földrengések kisebb nagyobb szakadékokat, feneketlen lukakat szakíthattak a földkéregben az alagút közelében. Bizonyos szakemberek szerint épp egy ilyen szakadékba zuhant be a vonat, mely aztán végleg elnyelte azt. Azonban még ez esetben is találniuk kellett volna roncsokat a vonat után kutató szerveknek.

A rejtélyes vonatot azóta rengetegen látni vélték, és a világban már többször felbukkant itt-ott. A csernobili katasztrófa idején is többen látták a szerelvényeket az Ukrán főváros peronjain elgurulni.

1955-ben is látni vélték a szerelvényeket, alig három órával azelőtt, mielőtt felrobbant volna a "Novorossiysk" nevű csatahajó.

1991 szeptember 25-én egy bizonyos Petrovic Ascaa állítólag sikeresen feljutott a legendás szellemvonatra. A ködben látott egy kapaszkodót, felmászott rá, majd soha nem látták viszont többé.

szellem szellemek rejtély rejtélyek megmagyarázhatatlan


Megtekintések száma: 221767

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet