11 rejtélyes ufó észlelés a korai történelemből

2016. május 3., kedd
Tasunokuchi kivégzése során egy Hold nagyságú fénylő diszkosz jelent meg az égen, riadalmat keltve a tömegben, akik később megkegyelmeztek a  férfinak.  

1431-ben Angkor Wat hírhedt kolóniája egyik napról a másikra kámforrá vált, mintha a föld nyelte volna el őket. 1593-ban pedig Manilából raboltak el az idegenek egy embert, aki másnap a több ezer kilométerre lévő Mexikóban bukkant fel újra. 

Összegyűjtöttünk 11 olyan esetet, amikor azonosítatlan repülő tárgyakat észleltek a történelem során. Ezekre az esetekre azóta sincs semmilyen ésszerű magyarázat.

 

1271

1271-ben Japánban egy szokatlan ufó jelenség borzolta a kedélyeket, mely később szóbeszéd útján terjedt el az ország legeldugottabb szegleteibe is.

Az incidens Kamakuraban történt, amikoris egy bizonyos Tasunokuchi kivégzése során valami szokatlan jelent meg az égen, mely elriasztotta a kivégzésre váró tömeget.

Úgy tűnt fel az égen, mintha telihold lenne. Fényes és csillogó volt.

gomb-alaku-ufo

Az egész eseménysort a kivégzendő férfinak tudták be, aki pap volt, így végül megkegyelmeztek neki, nehogy magukra haragítsák az égieket.

1290

Egy bizonyos William, aki a Newburgh’s Chronicle in Yorkshire nevű lapnál dolgozott Angliában, ezeket a sorokat vetette a papírra:

„… amikor egy lapos, kerek, korong alakú fénylő tárgy repült el a helyszín felett, mindenkiben halálos félelmet keltve.”

Az esetnek sok szemtanúja volt, így William egészen biztosan nem csak kitalálta a látottakat. Hogy mi lehetett a rejtélyes objektum, az soha nem derült ki.

1431

Angkor Wat hírhedt kolóniája egyik napról a másikra kámforrá vált, mintha a föld nyelte volna el őket.

A dolog pikantériája az volt, hogy egy akkori feljegyzés leírja, hogy óriási lebegő hajókat láttak aznap az égen a város felett.

angkor-wat-osi-ufo

Az egész Angkor civilizáció felemelkedett volna a csillagok fölé. Korábban is sok pletyka keringett arról, miszerint a helyieknek kapcsolatuk lehetett bizonyos „égből érkező emberekkel”.

1453

Konstantinápoly felett különös fényeket észleltek a helyiek. A fennmaradt beszámolók leírják, hogy ezek

a fények természetfeletti sebességgel köröztek a város felett.

Sőt, egyes fénypontok kettéváltak, majd újra egyesültek, mintha csak szellemek cikáztak volna az égen. A város felett az eset után többször tapasztaltak hasonló jelenségeket, de magyarázatot nem találtak mibenlétükre.

1458 Március 17.

Öt csillagszerű objektum bukkant fel a Japán égbolton. A földről nézve olyan volt, mintha megkerülték volna a Holdat.

Többször színt váltottak, majd nyomtalanul eltűntek.

fenylo-gombok-az-egen

Kyoto városa mindenek tanúja volt, így közel több ezer ember látta és nézte végig az egészet. Ami azt illeti, a lakosság nagyon megrémült. A vallási mítoszok szerves részét képezték akkoriban a japán népnek, és a jelenséget egyfajta üzenetként vették, egy eljövendő katasztrófa előjelének.

1461 November elseje

A Burgundia néhai hercegének egyik jegyzetében szokatlan leírást találtak a történészek. A feljegyzés ugyanis említést tesz egy 1461 november elseje éjjelén látott megmagyarázhatatlan jelenségről, amikoris

egy közel félhold méretű korong alakú tárgy lebegett az éjszakai égbolton.

Spirál alakban manőverezett, iszonyatosan ijesztő gyorsításokat végzett, majd eltűnt az éjszakai felhőrengetegben, mintha csak a mennybe szállt volna fel.

1468

Egy óriási, korong alakú tárgy száguldott végig az égbolton a Kasuga hegy közelében. A helyiek azt állították, hogy azelőtt soha nem voltak még csak hasonlónak sem szemtanúi.

Az objektum fémből készült, ezt jól látták az ottani szemtanúk, és fémesen csörgő hangot adott ki magából, mint egy óriási kerék.

A helyiek ez esetben is annyira megrémültek, hogy napokig nem mertek kimerészkedni házaikból.

1479

Arábia felett egy üstököst láttak a helyiek. Azonban szokatlan módon ez az üstökös képes volt a manőverezésre, és egyáltalán ne úgy tűnt, mintha zuhanna. Sokkal inkább repült.

Egyes helyeken nagyon közel repült el a felszín felett, így a szemtanúk jobban megfigyelhették, hogy rejtélyes módon ablakok vannak az üstökösnek hitt fénylő tárgyon.

ufo-ustokos-arabia

Morajló hangot adott ki magából, majd Arábia vidékét elhagyva nyoma veszett.

1492

A hírhedt felfedező, Kolumbusz Kristóf személyes jegyzeteiben minimum érdekes feljegyzést találtak 1492 szeptember 15 éjjeléről.

Említést tesz róla, hogy a távolban alkonyatkor egy fényárban úszó valamit látott legénységével együtt, amint lassan a horizont alá bukott.

Sokak szerint ez egy lehetséges ufó katasztrófa korabeli leírása,

és Kolumbusz valójában egy lezuhant csészealjat látott, vagy egy a Föld légkörébe belépő, majd Óceánba csapódó űrhajót.

1566 Augusztus 7.

A svájci Basil városa felett fényes nappal éjfekete gömbök röpködtek néhány órán keresztül. A helyiek nem sokkal az események kezdetét követően felfigyeltek a gömbökre, melyek

úgy tűntek, mintha harcoltak volna egymással.

fenylo-gombok-svajc

Ezt a légi csatát több száz ember nézte végig akkoriban. Egy nem sokkal a incidens után napvilágot látott újságcikk szerint a gömbök időnként vörössé váltak, majd volt olyan, amelyik a találatot követően meg is semmisült.

1593 Október 24.

A Philippinesben található Manilában egy katona egyik pillanatról a másikra eltűnt Másnap újra előkerült Mexikó városában.

Azt állította, hogy Manila utcáin sétálgatott, amikor elrabolták az idegenek, majd Mexikóban ébredve találta magát.

ufok-az-egen

Természetesen senki sem hitt neki, bolondnak tartották. Azonban amikor kikérdezték, szóról szóra el tudta mondani a Manilában előző nap az újságban megjelent híreket.

Mindezt egy olyan korban, amikor még nem volt telefon, tévé, vagy rádió…

rejtély rejtélyek ufó ufók idegen idegenek


Megtekintések száma: 17067

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet