11.000 éves vonalakat és szimbólumokat ábrázoló medál került elő a földből

2016. február 27., szombat




A feltehetőleg egy régi kódot tartalmazó medál  Yorkshire-ben került elő, melyhez hasonlót még nem találtak a kutatók. Mit jelenthetnek a rajta elhelyezett ábrák, vonalak? Egy titkos kód részei?

A most megtalált lelet valószínűleg rituális jelentőséggel is bír, és talán egy sámán hordta annak idején, legalábbis erre következtetnek a kutatók.

A rajta álló jeleket és vonalakat azonban rejtély övezi. Feltehetőleg Nagy-Britannia mezolitikus lakói által használt korai számrendszer elődjét láthatjuk rajta, de ezek csak korai elméletek, elképzelések. Az igazság az, hogy szinte bármi lehet.

11000-eves-saman-medal

Ha valóban számrendszer, akkor ilyen formában ábrázolták először a dolgokat és tárgyakat számszerűsítve.

A paranormális dolgokra jobban fogékonyak szerint viszont a most megtalált lelet egy titkos kódrészletet tartalmaz. Egy térkép lehet, mely egy csillagkép naprendszerét ábrázolja vonalak segítségével: innen kapták a tudást a sámánok.

A helyszínen ahol a medált találták, találtak még fejdíszeket és egy szarvas koponyát is. Feltehetőleg egy rituális helyszín lehetett valaha  a területen, ahol sámánok tevékenykedtek. A sámánokhoz rengeteg misztika köthető, mind életüket, mind tevékenységüket rejtély övezi.

saman Sámánok - Istenek kiválasztottai? Vagy az égből jött "embereké"?

Egyesek természetfeletti képességekkel bíró kiválasztottakként írják le őket, míg más - merészebb elképzelések szerint - nem evilági lények leszármazottai voltak, így szerezték meg különleges képességeiket.

Az azonban tény, hogy a sámánok olyan tudással rendelkeztek, mellyel meghaladták korukat és a környező népek, civilizációk tudását. A kérdés már csak az, hogy hogy tettek szert erre a tudásra, ki, vagy kik adták át számukra a világmindenség titkát...

rejtély rejtélyek


Megtekintések száma: 7206





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet