117 éves a világ legidősebb embere: tudósok vizsgálják szellemi frissességét

2020. január 7., kedd




Könnyen lehet, hogy a fiatalság forrásához is elvezetheti a tudományt.

Betöltötte 117. életévét Japánban a világ legidősebb embere, egy Tanaka Kane nevű asszony, az elöregedő japán társadalom élő jelképe - értesült az MTI.

Tanaka január 2-án lett 117 éves, de a születésnapját csak vasárnap ünnepelték egy fukuokai idősotthonban barátai és a személyzet társaságában.

A partin az asszony beleharapott a születésnapi tortájának egy szeletébe, és mosolyogva azt mondta, hogy még kér egy kicsit belőle.

Tanaka Kanét tavaly ismerte el a Guinness Világrekordok a világ legidősebb nőjeként, egyben legidősebb embereként, miután a március 6-i állapot szerint 116 évet és 66 napot élt.

A világrekorder nő koraszülöttként jött világra 1903. január 2-án. 1922-ben ment férjhez Tanaka Hideóhoz, akivel négy saját és egy örökbe fogadott gyermeket nevelt fel.

Japánban tavaly először haladta meg a 70 ezret a 100 évesnél idősebb emberek száma, a százontúliak 88 százaléka nő.

Érdekesség, hogy Japánban rengeteg idős ember eléri a 100 feletti életkort.

Nem véletlen, hogy sok tudós próbálja ennek megfejteni az okát.

Az agy szellemi frissessége ehzeknél az időseknél kivételesen jó, ez pedig további rejtély, melyet meg kell még fejteni.

Az agyban lévő változások és új idegsejtek szüetése végbemegy még ennyi idősen is a tudósok sejtései szerint, ám még nincs meg az a bizonyos ismeretlen faktor, ami miatt egyesek kivtételesen hosszú ideig élnek.

Ha rájönnek a tudósok, az forradalmi változásokat hozhat az emberi élethossz növelésében.

OSZD MEG másokkal is!

hihetetlen egészség életmód


Megtekintések száma: 124796





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet