1178-ban robbanásokat észleltek a Holdon: Földönkívüli világrend figyel minket évezredek óta?

2023. június 19., hétfő
1178-ban robbanásokat észleltek a Holdon?

A Hold az egyik legrejtélyesebb égi kísérőnk. Rengeteg egymásnak ellentmondásos beszámoló van róla a múltból, és több olyan érdekes jelenséget írtak le, melyek alapjaiban sok kérdést vetnek fel vele kapcsolatban.

Az egyik legérdekesebb, és egyben legaktuálisabb kérdés az, hogy lakott-e, vagy volt-e valaha lakott a Hold.

Napjainkban, és az elmúlt néhány évtizedben komoly kutatások folytak a NASA részéről, és több alkalommal is észleltek megmagyarázhatatlan dolgokat a felszínen.

A Hold felszínén igen gyakran jelentek meg különféle fényvillanások, melyeket eleinte gázkitörésekkel magyaráztak, de hamar kiderült, hogy a Hold geológiailag halott bolygó.

Egy korábbi, 1178-ból származó beszámoló pedig valami nagyon rejtélyes dolgot írt le szintén égi kísérőnkkel kapcsolatban.

Canterburyben szerzetesek figyelték meg, amint egy csillagközi kataklizma megy végig a Holdon.

Legalábbis ehhez lehetett leginkább hasonlítani. Ugyanis arról van szó, hogy óriási, gigantikus robbanásokat láttak a kezdetleges távcsöveikkel, de egyesek szerint szabad szemmel is látni lehetett azt, ami lezajlott.

A leírások szerint a Hold hatalmas szikrákban tört ki, és bevilágította az éjszakai égboltot.

A jelenség oka mind a mai napig ismeretlen, noha rengeteg találgatás látott napvilágot.

A forrás biztosan hitelesnek tekinthető, mivel a szerzetesek több feljegyzése is helytálló volt akkoriban, ezt utólagosan bebizonyították.

A Hold nyilvánvalóan nem robbanhatott fel, de az egyik legvalószínűbb elmélet az, hogy egy óriási aszteroida becsapódásnak voltak szemtanúi a szerzetesek. Azonban ennek nyoma kellett volna lennie a Holdon, egy sokkal hatalmasabb kráter formájában.

Ilyen azonban nem találtak, csak kisebb, és közepes kráterek tarkítják a Hold felszínét.

És ez még nem minden: ha a Holdba csapódott volna valami, akkor annyi kőzetanyagot lökött volna a Holdról a Földre, hogy hónapokra, évekre eltakarta volna a Napot.

Ilyen pedig nem történt. Egy másik elmélet szerint a Hold akkoriban lakott lehetett egy idegen civilizáció által, és valahogy ők okozhatták ezeket a hatalmas villanásokat, és ezt a gigantikus robbanást 1178 Június 18-án.

Egy másik elmélet megint csak szkeptikus oldalról közelítette meg a dolgot. Eszerint egy meteort láttak a szerzetesek, de a Hold előtt haladt el, és széthullott a Föld légkörében.

Ilyen módon volt olyan a hatása, mintha a Holdon történt volna a robbanás.

Bárhogyan is, a Holdon napjainkban is szokatlan fényjelenségeket lehet tapasztalni, melyeknek eredete ismeretlen a tudomány számára.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek ufó ufók idegen idegenek összeesküvés


Megtekintések száma: 413920

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet