12 éve van a fejlett világnak, hogy felkészüljön erre: minden megváltozik, mindennek vége?

2018. augusztus 25., szombat
Lesznek országok, melyek nem fognak tudni tovább lépni, máshol döbbenetes ütemű átalakulás megy végbe a változás miatt...

Forradalom zajlik. Egy olyan forradalom, mely a hétköznapjainkra is hatással lesz, és magára az életre. Ez egy technológiai és egyben tudományos és társadalmi áttörés lesz.

Fontos, hogy tudd, ebben a Föld minden nemzete érdekelt, még akkor is, ha rendkívül fájdalmas eseményekkel fog járni egyes országok számára.

Mint minden nagy változás, ennek is meglesznek az áldozatai, de meg kell lépni az emberiség fennmaradása érdekében.

Erre pedig összesen 12 évünk van hátra jelenleg - állítják a szakemberek.

A digitális forradalom következtében ugyanis a hagyományos munkahelyek háromnegyede 2030-ig eltűnik vagy radikálisan megváltozik.

Ezt az eredményt szűrte le a „Harris Interactive” intézet és a „Julhiet Sterwen” munkaügyi kabinet közös felmérése.

Az elemzők szerint jó hír, hogy mindenki érzi: változik a világ és egy technológiai „Big Bang” előtt állunk.

A bank- és a biztosítási szektorban dolgozók 75 százaléka szerint megszűnik, vagy legalábbis jelentősen változik munkakörük a következő években. Ezt az adatot egyébként a szektor szakszervezetei által végzett kutatás is megerősíti. A gépiparban dolgozók 70 százaléka szerint pár éven belül a robotok elveszik a munkájukat. A telekommunikációs szektorban a dolgozók 10, a kereskedelemben alkalmazottak öt százaléka vélekedik ugyanígy.

Egy igazi technológiai szingularitás felé tartunk ami nem baj,, de fel kell készülnünk rá, mivel rengeteg munkahely szűnik majd meg.

Gyakorlatilag arról van itt szó, hogy eltűnhetnek a hagyományos munkahelyek. Ez ugyanakkor előrevetíti azt, hogy idővel bevezetésre kerülhet az egész Földön az alanyi jogon járó alapjövedelem, mivela társadalom helyetta gépek fognak dolgozni számos iparágban.

Akik lépést tartanak a modern világgal, megtanulnak angolul és ismerik az új korszak új technológiáit, továbbra is jó állásokra számíthatnak.

Mert minden robot mögött ott áll az ember, az intelligens, tanult és a változásokat irányító „homo sapiens” - állítják.

Ez egy olyan forradalmi átalakulása lesz a világunknak, ami 12 év múlva jelentősen benyomul a társadalom és a gazdaság szöveteibe, és néhány évtized alatt lezajlik majd.

Míg egyesek aggódva figyelik ezt, és azt mondják, hogy a világgazdaság összeomlását fogja előidézni, addig az optimista elemzők lehetőséget és egy új világ alapjainak megteremtését látják az elkövetkező 12 évben.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány emberiség kataklizma


Megtekintések száma: 32215

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet