12 nagy élelmiszeripari átverés, melyet eltitkolnak előlünk!

2022. december 30., péntek




Ezeket olvasva azon fogsz gondolkodni, hogy nem sül le a bőr a képükről!

Rengeteg átverést és különféle trükköt alkalmaz az élelmiszeripar annak érdekében, hogy minél nagyobb profitot termeljen önmagának.

Ráadásul vannak olyan trükkjeik és titkaik, melyeket ha elárulunk, talán többé nem is vásárolsz az adott termékekből. Íme, az élelmiszeripar piszkos 12 trükkje!

Húsok:

A friss húsok színe nem piros, nem is barna, hanem rózsaszín. A zsírfoltokra érdemes odafigyelni. Csillogónak és világosnak kell lennie, és nem tapad oda a kezedhez.

Kávék:

Igazán jó őrölt kávét sosem tesznek műanyag dobozba, csak üvegbe vagy fémbe. Nézd meg a lejárati dátumot is, mert gyakran hallani újra címkézésekről. legalább 18 hónapig jónak kell lennie!

Méz:

A mézet nagyon sokan hamisítják, gyakran az élelmiszeriparon belül. A jó méz természetesen átlátszó, vagy ha nem akkor egyenletes színű és tiszta. Nagyon édes és illatos. Ha a kezedbe morzsolva ne szívódik be könnyen, akkor az a méz nem jó minőségű.

Kemény sajtok:

Érdemes az egységes homogén állagra odafigyelni, és a lyukak elszórtságára, hogy az is egységes legyen. Ha benyomjuk, és nem nyeri vissza az alakját, akkor a sajt nem a legjobb minőségű.

Csokoládé:

Mindig érdemes odafigyelni a csoki összetevőire, mert sok múlhat azon, hogy milyen maga a csoki. A minőségi csokiban kakaó van, viszont minden vegyszer jelenléte mesterséges termékre utal. Emellett jobb olyat venni, amiben kakaóvaj van. A nővényi olajos csokik rosszabb minőségűek.

Halak:

A friss hal szeme tudod milyen? Élénk. Ami már opálos, kidülledő, az már hosszabb ideje van tárolva. nem szabd, hogy teljesen kimeredt legyen.

Jégkrém:

A különböző bogyóízesítésűek - mint amilyen az eper, málna, szeder, áfonya - ritkán természetesek. Amiben cukrozott gyümölcs vagy gumicukor esetleg mogyoró van, mind sokkal nagyobb eséllyel természetesek.

Kenyér:

A friss kenyér soha ne kemény. Mindig meleg és roppanós a külseje. Fontos hogy tudd, a műanyag zacskóban hamar elveszti az ízét.

Répa:

Érdemes a kevésbé világosokat választani, és azokat, melyek teljesen foltmentesek.

Paprika:

Azok a paprikák keserűk, melyek kettő vagy három nagyobb cikkre oszlanak. Ha négy részre oszlik, akkor pedig sokkal édesebb és sokkal több a magja is.

Zselatin:

Sokan nem tudják, de vízben főzött sertések és szarvasmarhák bőréből készül. Aki nem szereti az állati összetevőket, azoknak alternatíva lehet az agar-agar.

Újhagyma:

Ha jól elkülönülnek, a zöldség minősége jó. Ha összemosódik, a hagyma kemény lesz.

OSZD MEG másokkal is!



érdekes érdekesség egészség feltáró egészség megelőzés élelmiszeripar trükkök


Megtekintések száma: 355267





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet