127 éves a világ legidősebb embere?

2015. december 29., kedd
Leandra Becerra Lumbreras egy mexikói nő, aki állítása szerint a legidősebb ember a Földön mivel már 127 éves. Az idős hölgy ugyanis váltig állítja, hogy 1887. augusztus 31-én született.

Hvatalosan azonban ezt nem sikerült elismertetnie a hatóságokkal, ugyanis 40 évvel ezelőtt egy költözés során elveszett a születési bizonyítványa, így nincs birtokában olyan hivatalos irat, amely bizonyíthatná életkorát. 

A hivatalosan rekorder egyébként a japán Misao Okawa, aki március 5-én lett 117 éves, és már 2013-ban bekerült Guinness Rekordok Könyvébe, mint a Föld legidősebb embere.

Leandra 27 éves volt, amikor kitört az első világháború, 76 éves amikor meggyilkolták Kennedy-t és majdnem 100, amikor a berlini fal ledőlt.

127-eves-asszony

Az idős nő egyébként tevékenyen is részt vett az 1910 és 1917 között zajlott mexikói forradalomban, amiről sokat mesél a családjának.

Az egykori varrónő a közép-mexikói Zapopan városában él, összesen öt gyermeke, hetvenöt déd- és ötvenöt ükunokája született.

Elmondása szerint hosszú életének titka a sok csokoládéban, a finom ételekben, a pihentető alvásban, és abban rejlik, hogy sohasem ment férjhez.

leandra-becerra-lumbreras

Egyik unokája szerint azonban más lehet az oka: “Mindig is aktív életet élt, sokat dolgozott, úgy gondoljuk, ez a hosszú életének titka. Néhány évvel ezelőttig még napi rendszerességgel varrt és szőtt.”

A hivatalosan is dokumentált valaha élt legidősebb ember Jeanne Calment volt, aki 1875-ben született és 1997-ben halt meg, vagyis 122 éves volt. Csak 1985 után kapott nagyobb hírverést, akkor érte el a 110 évet. Még a híres festővel, Vincent Van Gogh-al is találkozott mikor 12 éves volt.

jeanne-calment

Jelenleg csupán egy maroknyi ember él, akik elérték a 116 éves kort, vagy közelítenek felé. Az örök élet titkát továbbra is kutatják a szakemberek, azonban ha sikerül majd egy napon megfejteni, nem lesz ritka hogy valaki 150-200 évig is éljen.

hihetetlen emberi test rekordok hihetetlen emberek rekord


Megtekintések száma: 3193

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet