14 éves fiú hozta létre azt az eszközt, amivel fel lehet venni a GMO termékek elleni harcot!

2017. április 25., kedd
Különleges fejlesztés, melyről, ha megindul a tömeggyártása, még biztosan hallani fogunk!

Óriási GMO veszély

A genetikailag módosított növények, és egyéb élelmiszerek egyre inkább terjedőben vannak, és bár valóban van néhány előnyük, rengeteg káros hatásuk lehet a jövő generációira nézve.

Mindemellett a természetes alapú élelmiszereket szinte lesöprik a piacról, teljesen ellehetetlenítve az őstermelőket, betakarítókat.

Arról már rengeteg tudományos tanulmány született, hogy miért, és milyen mértékben káros a GMO fogyasztása, melynek egyes hatásai generációkon át halmozódni fognak, mígnem pár évtized múlva rákos és egyéb megbetegedésekben fog kiütközni.

Az ugyanis mára már egyértelművé vált, hogy a GMO képes beépülni a szervezetbe, és módosítani az ember génállományát. Ez pedig beláthatatlan következményekkel járhat.

14 éves fiú találta meg a megoldást

Hihetetlen, de úgy tűnik, most egy 14 éves fiú találta meg a megoldást arra, hogyan tudunk mi, átlagemberek is harcolni a GMO termékekkel szemben. A GMO termékeken ugyanis bár ma fel kellene tüntetni egyes helyeken, hogy így készültek, azonban a jövő afelé megy, hogy erre ne legyen kötelezhető az élelmiszeripar.

Gaurab Mittal azonban fityiszt mutatott a GMO cégeknek, és mindösszesen 14 évesen kifejlesztett egy olyan eszközt, ami felismeri, ha egy termék - zöldség, vagy gyümölcs - genetikailag módosított.

A fiú 2016 decembere óta 20 órát dolgozott a különleges műszeren egészen idáig, hogy sikerüljön egy hatékonyan működő technológiát, és prototípust előállítania.

Az eszköz a növényekben található DNS-t vizsgálja át, és hasonlítja össze, így lehet megtudni, hogy GMO terméket eszünk-e, vagy sem. A fiú elmondása szerint a szerkezet még nem működik tökéletesen, sok fejlesztésre van szükség, de a jövőben biztosan viszontláthatjuk majd az életünkben.

Hatalmas szolgálatot fog majd tenni, ugyanis jelenleg nincs normális és megbízható módja, hogy ellenőrizzük saját magunk, hogy valami GMO termék-e, vagy sem.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika egészség egészség megelőzés


Megtekintések száma: 391869

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet