14 éves lány találmánya mentheti meg a világot?

2017. május 28., vasárnap
Olyan világszinten jelentkező válságot oldhat meg, mely hamarosan milliók életébe kerülhetne.

Egy 14 éves kislány találmánya lehet az, ami képes lehet megmenteni a világot. Ráadásul nem túlzás, amit állítunk, mert egy olyan globális problémára jelenthet megoldást, ami a jövőben háborúkhoz vezetne, és emberek millióinak a halálához.

Ráadásul hosszabb távon az sem kizárt, hogy a Föld élővilága sem élné túl.

Deepika Kurup tizenéves korában határozta el, hogy kitalál, pontosabban feltalál valamit, amivel egyszer és mindenkorra megoldhatja a víz-világválságot.

Az indiai kislány gyakran szembesült ezzel a problémával. Indiában ugyanis hihetetlenül szennyezett a víz, és elég gyakoriak a különféle, olykor halállal is járó fertőzések a koszos víz miatt.

Gyakran előfordul, hogy az emberek koszos vízű pocsolyákból isznak, és a gyermekek sem jutnak hozzá a számukra szükséges ivóvízhez.

Ekkor fogant meg végleg az ötlet a fejében, hogy kifejleszt egy speciális, és egyszerű, könnyen és olcsón megvalósítható víztisztítási módszert.

Olyan áttörést ért el sokak szerint a 14 éves zseni, hogy komoly esély van rá, hogy valóban beváltsa ígéretét: véget vessen a világ globális vízválságának.

Az általa kigondolt megoldásról a TED konferenciáján beszélt részleteiben, a lenti videón ezt magyar felirattal végig is nézheted, ha kíváncsi vagy, hogy Deepika Kurp milyen vízióval mentené meg a világot!

Annyit elárulunk, hogy tényleg meg zavarba ejtően egyszerű, mégis hihetetlenül hatékony dologról van szó.

A videón a Magyar feliratot a három pontot tartalmazó buborékra kattintva keresheted ki (Hungarian, vagy Magyar) ha nem lenen alapból rajta a felirat.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika hihetetlen hihetetlen emberek zöldenergia


Megtekintések száma: 248422

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet