15 perces gyakorlat segíthet megőrizni hosszú távon az erőnléted, egészséged!

2019. március 13., szerda
A “Lábakat felfele”-módszer nagyon egyszerű, naponta csupán 15 percig kell végezni, és hatására az egész szervezet megújul. Tegyünk a derekunk alá egy kisebb párnát, majd dőljünk lábbal neki a falnak. 

A fenekünk a lehető legközelebb legyen a falhoz, a karjainkat pedig helyezzük a fejünk mellé.

Így relaxáljunk naponta 15 percen keresztül - írja a Nők országa

Megszabadít a lábfájástól

Ez a leghatékonyabb módszer, ha egy fáradt munkanap után úgy érezzük, mintha lábaink ólomból lennének, és még meg is vannak duzzadva. Támasszuk neki a falnak, csupán 15 perc az egész, és máris megszűnik a lábfájásunk, és valósággal új életre kapunk.

Búcsút mondhatunk a lábduzzadásnak

A lábduzzadás leginkább a rossz vérkeringés következtében alakul ki. De azok is akik ülőmunkát végeznek, sokat utaznak, vagy nem megfelelő lábbelit viselnek lábduzzadás problémájával küzdhetnek. Különböző betegségek, mint pl. veseproblémák, szívbetegségek, helytelen táplálkozás, vagy bizonyos gyógyszerek is okozhatnak lábduzzadást. A probléma könnyen orvosolható, ha 15 percre a falhoz támasztjuk a lábunk.

Nyugtató hatása van

Ez a pozíció szabályozza a légzést, a tüdő több oxigénhez jut, és elkezdünk egy kiegyensúlyozottabb ritmusban lélegezni. 

Ez hatással van az idegrendszer működésére is, nagyon jó nyugtató.

Szabályozza az emésztést

Ha falnak támasztjuk a lábunk, akkor beindul a bélmozgás, és az emésztés, így ez a pozíció azoknak is ajánlott, akik emésztési problémákkal küzdenek.

Segítségével megelőzhető a székrekedés, és a puffadás.

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: Nők országa

érdekes egészség életmód


Megtekintések száma: 42941

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet