1,7 millió éves híd, az emberiség előttről? Egy a fajunkat megelőző civilizáció nyomai!

2023. július 10., hétfő




Létezik a szent híd? Ha igen, az az emberiség egyik legnagyobb talánya, mivel ami kialakulásunk előtt készülhetett...

India korábban is számos mitológiai, és régészeti rejtély hazája volt. Az ősi, védikus iratok már nem egy esetben számoltak be róla, hogy különféle ősi anyahajókat építhettek az indiaiak, melyeket vimana-nak hívtak.

Ezek a hatalmas, tárcsaszerkezettel rendelkező anyahajók egyfajta megemlékező helyek voltak, és csillagközi bárkák.

Az indiaiak voltak szintén azok, akik először találtak fel repülőszerkezetet, megelőzve ezzel a Wright-fivéreket.

Az egyik legnagyobb, és egyben legtöbb vitát kiváltó régészeti lelet Indiában azonban Ádám hídja. Ez az a híd, mely sokak szerint mesterséges struktúraként kezelendő, tehát valamikor emberkéz kellett, hogy létrehozza.

Igen ám, de a híd az előzetes kormeghatározásos eljárások alapján 1,7 millió éves...

A helyet szokták még Ráma hídjának is nevezni. A mai napig nem egyértelmű, hogy jöhetett létre, és valóban bizonyíték-e egy emberiség előtti civilizációra, vagy sem.

Ugyanis 1,7 millió évvel ezelőtt az emberiség még sehol sem volt, legalábbis semmiképpen nem tudtunk volna komoly, összetettebb társadalmakat alkotni. A civilizáció hajnalát megelőző időszak volt ez.

Ez merőben ellentmondana ugyanis a Darwini evolúciónak, amit a régésztársadalom sokak szerint el szeretne titkolni.

Arról van szó ugyanis, hogy mivel a híd mesterséges, és 1,7 millió éves, egyértelműen kizárja, hogy a mostani emberi civilizáció építhette. De akkor mégis ki?

Tudni kell, hogy 2 millió éve jelent meg Kelet-Afrikában az első ismert, az emberek (Homo genus) közé sorolt faj, a Homo habilis. Ekkor ezek még ősemberek voltak, és képtelenség, hogy olyan fejlettek, értelmesek legyenek, hogy egy ilyen összetett monumentális hidat létrehozzanak. Abban az időben még az emberiség nem ismerte az építkezést, legalábbis nem ebben a szervezett értelemben.

És ez még nem minden. A felegyenesedett ember 1,5 millió éve tűnt fel Afrika és Eurázsia nagy részén, vagyis lehetetlen, hogy az emberiség építette volna a hidat. Valaki viszont szemmel láthatóan megépítette, mivel létezik, és mesterséges jegyeket hordoz magán.

A szóban forgó, turisták millióit vonzó képződmény 30 kilométer hosszan tárul szemünk elé. Dél-India és Srí Lanka közti Palkszorosban, az óceánban. A különös földnyelven régen gyalogosan is lehetett közlekedni, ám a viharok miatt fokozatosan süllyedni kezdett, egy 1480-as ciklon során pedig teljesen víz alá merült.

Sokáig elő-előbukkantak egyes részei, és emiatt gyakran emlegették egyfajta szellemhídként.

Van egy érdekes utalás azonban az ősi indiai iratokban: eszerint a híd szent, mivel az égi származású Ráma király építette, egy történelem előtti háború során.

Sokáig gondolták, úgy hogy ez egyfajta geológiai képződmény, és a szkeptikusok is ebbe szoktak belekapaszkodni.

Azonban 2002-ben a NASA egy műholdas képet készített a területről, amitől mindenki ledöbbent. A képeken tökéletesen látszik, hogy szó sincs homokdombok kaotikus, szaggatott soráról, mint azt néhány geológus állította.

A különleges ívek,a szabályosnak tűnő jelek mind arra utalnak, hogy mesterséges létesítmény, és valamikor az ember előtt, 1,7 millió évvel ezelőtt készült.

De ha nem az emberek készítették, talán az idegenek lehettek, vagy az előző emberiség. A legendák szerint, miszerint Ráma király - aki készíttette - égi eredetű volt, talán egy idegen lehetett. Vagyis a király egy földönkívüli uralkodó, vagy vezető lehetett, aki a seregével, és a csúcstechnológiája segítségével építette fel a hidat.

A Rámájana-eposz is megemlíti a hidat, ami Rámésvarom és Srí Lanjka között lett létrehozva. Ez egyértelműen utalás volt arra, hogy nem természetes képződményről van szó.

De vajon az Ádám hídja elnevezés honnan ered? Mert így is szokták nevezni a hidat. Nos a legenda szerint Ádámot, az első ember, emberpár, őskirályok a kozmoszból származik, tehát a földi emberiséget földönkívüli eredetűnek tartják.

Ádám pont Sír Lankán ért földet, ahol máig látszik a lábnyoma. Ez után angyalok segítségével épített egy hidat, hogy átgyalogolhasson rajta az óceán feledd Indiában, s ezért viseli az építmény máig a nevét.

Bármi is lehet a titka Ádám hídjának, egy olyan történelemről árulkodik melyet évszázadok óta megpróbálnak előlünk elrejteni.

OSDZ MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek


Megtekintések száma: 88445





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet