17.000 teknős bébit engedtek szabadon Peruban! – Látványos videó!

2016. november 2., szerda
Egy állatvédők által szervezett program keretében került sor a z igencsak látványosra sikeredett elengedésre, mely során közel 17.000 darab újszülött kisteknőst engedtek szabadon.

Különleges akcióra került sor Peruban, ahol rengeteg újszülött Tarikaja-teknőst engedtek szabadon. Az egész műveletet egy állatvédő szervezet keretében ejtették meg.

A Tarikaja-teknős ugyanis bár régebben elterjedt volt Dél-Amerikában, mára csaknem a kihalás szélére sodródott.

Az Amazonasba telepítették vissza a hüllőket. Szakemberek azt remélik, hogy a természetes közegben megnő a populáció.

A teknősök alapvetően nagyon érdekes állatok. Tudtad, hogy ismereteink szerint a Földön 327 ismert teknősfaj él 14 családra osztva. A fajok 42%-a védett, és mára már számtalan egyed kipusztult az evolúció során, vagy az emberi tevékenység következtében.

Kevesen tudják, de a teknősök életük végéig képesek növekedni. Inkább arról ismeretesek, hogy egyes teknősfajok nagyon sokáig élnek.

A fiatal bébi teknősök első rövidke időszakukban még nagyon törékenyek és sebezhetőek. Bár a 17 ezres szám nagyon magasnak tűnik, a vadonban valójában ennek a számnak csak egy töredéke éri meg a felnőttkort.

Még kevesebb egyed lesz ebből, amely hasonlóan utódokat fog nemzeni. Hogy mi lesz 5-10 vagy 30 év múlva a Tarikaja-teknősök sorsa, azt nem tudni.

Ha az élővilág pusztulása a jelenlegi ütemben zajlik, akkor ezek az aprócska állatkák sem sok jóra számíthatnak a jövőben.

Mi azonban őszintén reméljük, hogy közülük minél többen felnőnek, és szép kort megélnek

érdekes érdekesség állatvilág


Megtekintések száma: 35489

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet