2 év után találták meg az elveszett meteorológiai léggömböt: hihetetlen felvétel volt rajta!

2017. április 26., szerda




A sztratoszférából visszazuhant szerkezet elképesztő története.

Egy igazán elképesztő, és hihetetlen, egyben rendkívül bizarr történetet fogsz most olvasni, mely Arizonában esett meg 5 baráttal.

2013 Júniusában úgy döntöttek, hogy egy nagyszabású vállalkozás keretében különleges felvételeket készítenek az űrről, és a bolygónkról.. Mindehhez egy meteorológiai ballont akartak felhasználni, melyre egy GoPro kamerát szereltek fel.

Aztán hosszas előkészületek után végül felküldték az égbe, és a ballon egészen a sztratoszféra határáig repült, aztán nyoma veszett.

Bryan Chan, Ashish Goel, Ved Chirayath, Paul Tarantino és Tyler Reid azt gondolták, odaveszett minden, és soha többé nem látják már a meteorológiai ballont.

Pedig rengeteg idejüket és energiájukat ölték bele, még a lehetséges ereszkedési, illetve emelkedési pályát is kiszámolták, mielőtt felküldték a ballont.

Annak ellenére, hogy GPS jeladót is tettek bele, elvesztették a kapcsolatot vele nem sokkal a startot követően.

Aztán idővel lemondtak róla. A kapcsolatot nem sikerült többé felvenni vele, ezért azt gondolták, talán valahol a levegőben széthullhatott, vagy megsemmisült, felrobbant, darabokra szakadt.

Végül két évvel később egy a sivatagban járó túrázó 80 kilométerrel arrébb megtalált egy erősen megrongálódott dobozkát, amin rajta álltak a csapat tagjainak nevei.

Hamar visszakerült hozzájuk az elveszett készülék, és amikor megnézték, hogy mi van a kamera memóriájában, teljesen ledöbbentek. A kamera ugyanis 1 óra 38 percen át rögzített, vagyis a ballon teljesítette a küldetését, és hihetetlenül látványos felvételeket készített a sztratoszférából.

Többek között látható rajta a Grand Canony, és az űr közvetlen határa is, valamint az otthonunk, a Föld.

A ballon a visszanyert adatok szerint 30 kilométer magasra volt képes feljutni, ahonnan visszazuhant a Földre.

Érdemes végignézni a felvételt, mert nagyon látványos, és rögzítve van az a pillanat is, amikor a meteorológiai ballon felrobban, és a kamera visszahullik a felszínre.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség elképesztő


Megtekintések száma: 64206





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet