200 millió éves lelet változtathatja meg a történelmet?

2017. május 6., szombat




Itt az ideje újraírni az emberiség idővonalát?

1917-ben egy megdöbbentő régészeti lelet fordult ki a földből. Egy olyan dolog, amire nem számítottak, és ami miatt a történelemtudósoknak és a régészeknek alaposan magyarázkodniuk kellett.

Mindezt úgy, hogy valójában ők sem értették, hogy pontosa mi is történt.

Ugyanis egy 200 millió éves zárványban valami olyasmire akadtak, amiről joggal vetődik fel a kérdés: hogyan kerülhetett oda? Vagy szabadna-e léteznie egyáltalán?

Mikrofotografikus vizsgálatnak is alávetették a föld alól előkerült szikladarabot, melyen egy megkövesedett emberi lábnyom látható.

Ráadásul nem is teljesen lábnyom volt ez, hanem egész pontosan egy modern cipőtalp nyom. Ez volt az, ami igazán zavarba hozott mindenkit.

Ugyanis a körülötte talált dolgok, és maga a zárvány, amiben benne volt, valóban 200 millió éves volt. És esély sem volt rá, hogy csak úgy oda kerüljön egy modernkori lelet egy elszigetelt zárvány belsejébe.

Ezt még a geológusok is kizárták, akik a leletet tanulmányozták.

A furcsa leletet egyébként eredetileg egy Albert E. Knapp nevű férfi találta meg, mialatt Nevadában dolgozott egy bányásztevékenységet folytató cégnél.

1917 Január 15-én botlott bele a szikladarabba, amikor éppen egy dombon sétált le, amikor megpillantotta a földből kifordulva.

A legalább Triász korszakból származó gumis cipőtalp lenyomat rejtélyét azóta sem fejtette meg senki. Szinte bizonyos, hogy egy cipő lenyomata látható rajta, ezt többen is megerősítették, akik megvizsgálták a leletet.

A szkeptikusok ugyanakkor arra hívták fel a figyelmet, hogy lehetséges, hogy csak valamilyen geológiai folyamat véletlenszerűen játszott szerepet a furcsa lenyomat kialakulásában, igaz azt elismerték, hogy erre nekik sincs semmiféle bizonyítékuk.

Március 19-én még a New York Times is egy nagy oldalas cikkben számolt b be a felfedezésről, melyben a tudósok azt állították, hogy a vizsgálatok alapján, ha valóban lenyomatról van szó, akkor egy 12 éves kisfiú cipőtalpának lenyomata lehet, méghozzá a jobb lábán lévő cipőé.

Később, egy 1922-ben végzett független kutatás is megállapította, hogy a lelet egészen biztosan régebbi lehet, mint 5 millió év.

A szkeptikusok napjainkban is alig tudják megmagyarázni a leletet. Egyesek azt állítják, hogy az eltört vasérc tud hasonlót létrehozni egy szikla felületén, de több kísérlet és későbbi megfigyelés sem igazolta teljes mértékben ezen állításokat.

Később egy mindent eldöntő mikroszkópos vizsgálatot végeztek el a cipőlenyomaton, melyet a Rockefeller Intézetben vezényeltek le. A tudósok a mikroszkópos felvételen egyértelműen megállapították, hogy nem geológiai folyamatok hozták létre a mintát, tehát ez valóban valamiféle lenyomat lehet.

Ugyanakkor ezeket a mikroszkópos felvételeket soha nem hozták nyilvánosságra.

Egy azonban biztos: ha ez a lelet valódi, mint ahogyan nagyon sokan hiszik és állítják, akkor az alapjaiban változtathatja meg az emberi történelmet.

Hiszen ember nem élhetett a dinoszauruszok előtti korban, legalábbis a történelem standard modelljei ezt kategorikusan tagadják…

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek ősi idegenek eltitkolt történelem előző emberiség tiltott régészet ősi civilizációk


Megtekintések száma: 72323





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet