2000 év után végre megtalálhatták a Szent Grált?

2023. augusztus 14., hétfő




Egy történész azt állítja, megvan a Szent Grál, és nem az, aminek az emberiség gondolta volna. Grigor Fedan megdöbbentő állítása teljesen a feje tetejére forgatja a legendát!

Megdöbbentő dolgot állít egy történész író, aki azt mondja, valószínűleg megvan a Szent Grál, melyet oly régóta, közel 2000 éve keres az emberiség.

A Szent Grál legendája talán a világ legismertebb legendája ma is.

Jézus ebből a kehelyből ivott az utolsó vacsorán, és keresztrefeszítése után Arimathiai József ebbe fogta fel a sebeiből kifolyó vért.

Arimathiai Józsefet a feltámadás után megvádolták a holttest eltulajdonításával, börtönbe zárták, étlen-szomjan tartották, de ő mégis életben maradt, mert táplálékát a Szent Grál biztosította, amelynek őrzője volt.

A legenda szerint sokáig itt őrizték a Földön templomos lovagok, a Megváltás hegyén, később pedig egy ismeretlen helyre került, és elveszett a történelem során.

A világ kalandorai, régészei, és kincsvadászai évtizedeken át kutatták, hol lehet a Szent Grál, melyről úgy hírlett, hogy valamelyik templomban, vagy múzeumban lehet elrejtve.

Azonban egy történész - aki íróként is dolgozik - Grigor Fedan teljesen feje tetejére állítja a legendát azzal, amit most állít a Szeng Grállal kapcsolatban.

Szerinte a Szent Grál legendát gyakorlatilag mindenki félreértelmezte, és hiába való volt a keresése.

Fedal ugyanis azt állítja, hogy a Szent Grál nem egy kehely volt, és még csak nem is Jézus királyi vére, ahogyan Dan Brown a híres regényében állítja, hanem az az első evangélium, melyet maga Jézus Krisztus írt.

Mr. Fedan közel 7 évet töltött folyamatos kutatással, mire sikerült erre a megállapításra jutnia. Ezen hosszú idő alatt kristályosodott ki végül számára, hogy mi is a Szent Grál, és hogyan is nézhet ki.

Elmondása szerint a Szent Grál nem más, mint Jézus egyik evangéliuma, mely egy rejtett kód is egyben, és képes lehet az egész kereszténységet átformálni.

A titkos iratot eredetileg keresztes lovagok találták meg, majd rejtették el 1099-ben, mielőtt elvitték volna Európába, ahol végül "nyoma veszett" az idők során.

Szerinte a kupa, vagy kehely nem volt más, mint Jézus tanításának egyfajta kódolt szimbóluma. A kehely, mely Isten, és Jézus tanítását tartalmazza, a tudást, amit minden embernek el kell fogyasztania, hogy magáénak tudja Isten igéjét.

Mr. Fedan kutatása azt is kideríttették, hogy az ősi szövegek egykoron Alexandria könyvtárában lehettek elrejtve Egyiptomban. Később azonban szerzetesek kezébe került, akik egy ismeretlen helyre szállították.

Erre pedig csak tippjei vannak mindenkinek. Fedan szerint talán egy rejtett, eldugott kis tibeti kolostorban lehetett sokáig, míg a templomosok rá nem találtak újra.

Abban is biztos, hogy a templomosok bizonyosan csináltak másolatokat Jézus evangéliumáról.

Sejtése szerint a Rosslyn kápolna alá lehet rejtve egy példány, mert a szabadkőművesek meg szerettek volna őrizni egy példányt a mérhetetlenül fontos relikviából.

Ezt az evangéliumot Jézus saját maga írta, a saját kézírásával. Nem tudni, hogy ma hol található, de biztos benne, hogy létezik, és egy ismeretlen helyen nyugalomban hever, míg rá nem talál majd az emberiség Krisztus igazi tanításaira.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek vallás jézus isten biblia


Megtekintések száma: 181317





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet