2000 éve halott: hátborzongató, mit találtak a belsejében!

2023. szeptember 10., vasárnap




Ha megnézed ezt a 2000 éves múmiát, és azt, hogy mi van benne, átértékeled a múmiákról alkotott képed!

A múmiák mindig is bizarr, ijesztő lények voltak. Nem csak azért, mert egykoron ők is emberek voltak, hanem azért, mert hátborzongató tekintettel rendelkeznek. Ha megnézed ezt a 2000 éves múmiát, és azt, hogy mi van benne, átértékeled a múmiákról alkotott képed!

A világ minden táján találtak már különféle múmiákat.

A múmiák készítése a haláltól való félelemmel volt szinte egy idős. Egyes népek konzerválták nagy uralkodóikat, vezetőiket, családtagjaikat, hogy így őrizzék meg őket az idők végezetéig.

A Kr. e. 178 és 145 között, ötven éves korában elhunyt nemes-hölgy, Li Cang kormányzó felesége volt. Érintetlenül maradt sírdombját, Kína délkeleti részében, Hunan tartomány fővárosa mellett, Changsa környékén, Mawangduiban fedezték fel 1971-ben.

A múmia olyan, mintha nemrég hunyt volna el. Bőre rugalmas maradt, ízületei mozgathatóak, de tekintete torz és rendkívül riasztó. A holttestet rengeteg rejtély övezi, és a sok vizsgálat ellenére a tudósok még ma sem jöttek rá, hogy miként maradhatott meg ilyen hosszú ideig épségben a holttest.

A múmia alig 154 centiméter és 34,3 kg.

Halálát, egy megterhelő étkezés okozhatta. Az utolsó alkalommal nagy adag görögdinnyét fogyasztott amelytől heves epegörcse keletkezhetett; ezt az erős fájdalmat legyengült szervezete és szíve nem tudta elviselni, így meghalt.

A dinnye magjait megtalálták a nyelőcsőben ragadva.

Nemrégiben még teljesebben feltárták a múmiát, kiszedve és megvizsgálva belső szerveit is. Amit ott találtak az egyszerre volt hátborzongató, és csodálatos.

Egy biztos. Az emberi testre teljesen máshogyan fogsz tekinteni, ha megnézed ezt a videót.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély hihetetlen rejtélyek emberi test bizarr történelem múmiák


Megtekintések száma: 412333





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet