2017-ben lehetségessé válhat a gondolatolvasás?

2016. december 24., szombat




Hamarosan tökéletesítik a technológiát, melynek segítségével lehetséges lesz betekinteni az emberek gondolataiba.

Sokan arról beszélnek technológiai berkekben, hogy 2017 az áttörés éve lesz. nem csak a tudományban és a biológiában, de a technológiában is, ugyanis a gondolatolvasásra irányuló kísérletek is végstádiumban vannak.

Már létezik a technológia

Ez azt jelenti, hogy már komoly eredményeket rétek el, és lényegében már csak a technológia tökéletesítése van hátra.

No persze ez nem jelenti azt, hogy már a 2017-es évben piacra dobnak különféle gondolatolvasó készülékeket, amivel mindenki más gondolataiban turkálhatunk.

Inkább azt, hogy a technológiát bebizonyították, hogy lehetséges kivitelezni, és működik is. Nem tökéletes még a hatásfoka, és ki kell még dolgozni a kellően kényelmes de hatékony kombinációt, de nagyon jó úton vannak afelé, hogy 2017-ben megtörténjen az utolsó áttörés az emberi gondolatolvasásban.

Még 2016 elején számoltak be róla a tudósok, hogy évtizedek óta zajlik már annak a megfejtése, hogyan lehetne az emberi lények egyes gondolatait megfejteni anélkül, hogy azt szavakba öntenék.

A gondolatolvasás tudománya már a világháborúkig visszanyúlik, ahol még titkos kísérletek keretében, médiumokat teszteltek, gondolatolvasásban, hogy rájöjjenek a jelenség hatásmechanizmusára.

A gondolatolvasó gép

2016 májusában aztán bombaként robbant a hír, miszerint egy fejlesztés alatt álló gondolatolvasó gép kép gondolatokat kiolvasni agyból, majd lefordítani azokat, ezután pedig felolvasni egy audio eszköz segítségével.

Ami külön figyelemre méltó, hogy a szerkezet mindezt valós időben tette, vagyis amit a tesztalanyok kigondolta, azt a gép azonnal felolvasta.

Már akkor sejteni lehetett, hogy a technológia valós, és rendelkezésre fog állni a jövőben, de még messze nem tökéletes.

Mi lesz, ha rossz kezekbe kerül?

A legtöbbekben az a félelem él a gondolatolvasás kapcsán, hogy rossz kezekbe kerül, vagy az egyes kormányzatok rátelepednek a technológiára, és kisajátítják azt.

A kisajátítást követően egy globális megfigyelő rendszert hoznának létre, és soha többé, senkinek nem lennének szabadok a gondolatai, hiszen azokat is figyelnék, a nap 24 órájában. Ez végső soron elvenni a szabadságunkat, és a magánszférához való jogunkat durva módon sértené.

Vagy még rosszabb, ha kikerül az átlagemberek közé egy ilyen eszköz. Ezzel emberi kapcsolatok, barátságok, családok mehetnének tönkre. Közösségeket szakíthatna szét, ha mindenki tudná, ki mit gondol a másikról, vagy egy adott helyzetről.

Óriási orvosi potenciál

Sokan csak azzal vannak elfoglalva a téma kapcsán, hogy a gondolatolvasás visszásságait, és az azzal való visszaéléseket boncolgatják.

De vajon szükségszerű az, hogy minden technológiailag forradalmasító vívmánytól ódzkodjunk csak azért, mert egyesek rosszra használnák? Hisz akkor nem léteznének fegyverek, mert ölni lehet velük, se nem autók, mert el lehet vele ütni a másikat…

A jövőben ez reményt adhatna a sztrókot kapott betegeknél, kómában lévő pácienseknél, hogy agyuk és a speciális gép segítségével szavakkal kommunikáljanak szeretteikkel.

Ez hatalmas lelki támogatást, és segítséget jelenthetne a családtagoknak is, de még a bűnügyi területen is kiemelkedő eredményeket produkálhatna, hiszen anélkül lehetne kideríteni valakiről, hogy igazat mond-e, hogy kivallatnák.

paranormál tudomány technológia technika gondolatolvasás


Megtekintések száma: 85553





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet