2019-ben a NASA visszatérhet a Holdra!

2017. február 26., vasárnap




Emberes űrmisszió keretében léphet több évtized után először újra ember a Hold felszínére.

Az elmúlt napok híre kétségtelenül az, hogy a NASA ismét fontolóra vette, hogy újra embert küldjön a Holdra. A dolgot annyira komolyan gondolják, hogyha valóban belevágnának, szűk 2 éven belül szeretnék, ha emberes misszió repülne el a Holdra.

Majdnem 50 évvel ezelőtt volt utoljára, hogy az emberiség eljutott a Holdra.

Az egésznek az tett be még jobban, hogy 2011-ben az űrsikló programot szinte teljesen leállították a korábbi tragédiák miatt, és a pénz szűke miatt is egyben.

Sokáig úgy tűnt, hogy a Hold nem is lesz elérhető és a tudomány, valamint az űrkutatás teljesen elvesztette iránta az érdeklődést.

Hirtelen egyre inkább a Mars, és egy esetleges Mars utazás gondolata vette át a fő irányvonalat. Ez érthető, és az is hogy nem csak a NASA, hanem az egész emberiség érdeke eljutni a vörös bolygóra, és feltárni a titkait, kideríteni, hogy van-e rajta élet.

Stratégiai szempontból sem teljesen elhanyagolható az, hogy meghódítsák a Marsot, ugyanis ez a jövőben egy terraformálási folyamathoz vezethet.

Most azonban a Hold is új célként szóba jöhet a NASA berkein belül. Arról van szó, hogy a NASA valóban elgondolkodott azon, hogy az Orion program keretében meglátogatnák szürke égi kísérőnket.

A NASA szakemberei szerint ráadásul, ha megszületik majd a végleges döntés, akkor alig 2 év kell rá, hogy az emberes Gold missziót végrehajtsák.

Vagyis legkésőbb 2019-ben újra ember léphet a Holdra, és átélhetjük azt, amikor hosszú idő után ismét nyomot hagy valaki a szürke portengerben.

Az Orion rendszeren már elég régóta dolgoznak a NASA berkein belül, és többször röppent már fel a hír, hogy a projekt meghalt, azonban időközben feltámadt.

Mások szerint viszont semmi ilyenről nem volt szó, és valójában egyre ígéretesebb eredményekről tudnak beszámolni a NASA mérnökei.

Sokak szerint a NASA azért gondolkodik újra a Hold meghódításában, mert egy bázist szeretnének a jövőben odatelepíteni, mely állandó jelleggel működne, különféle kutatásokat és elemzéseket végezne.

A Hold ásványi erőforrásai sem elhanyagolhatóak, ugyanis rengeteg olyan ritka fém, és kőzet található ott, melyet fel lehetne energiaként használni a Földön. Vagyis komoly üzleti érdekek is meghúzódhatnak az esetleges döntés mögött.

Nemsoká kiderül, hogy mit is lép az amerikai űrügynökség, és hogy 2 év múlva valóban embert láthatunk-e a Holdon.

tudomány összeesküvés hold űrkutatás


Megtekintések száma: 23600





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet