2019 nyara katasztrofális lesz Magyarország számára: itt a vészjósló előrejelzés, amit szakemberek is megerősítettek!

2019. május 2., csütörtök
Az elmúlt évekhez mért összehasonlító adatok kritikus képet festenek. Nagy a baj, a WMO főtitkára szerint „mi vagyunk az első generáció, akik megérthetik az éghajlatváltozást, és az utolsó, akik még képesek tenni ellene”.

Tényleg nagy lehet a baj.

persze nem csak hazánkban, hanem az egész világon.

Azonban hazánkban még egy picit a globális átlagnál is nagyobb mértékben kezdett el melegedni a helyi klíma.

Ez pedig katasztrofális hatásokat vetíthet majd előre.

Egyrészt már arról is lehetett hallani, hogy az idei tavaszi és év eleji csapadékok elmaradtak, ezért a búza termés hihetetlenül rossz lesz. Emiatt persze majd drágulhatnak az élelmiszerek, mint a kenyér...

Azonban 2019 nyara még brutálisabb hatásokkal járhat.Minden korábbi rekord megdőlhet. Az elmúlt 10 év adataiból 8 az ezredforduló utáni, és mind egyre melegedő értékeket mutat.

Az ország klímája üvegház-szerűen elkezdett felforrósodni a szakemberek szerint.

A WMO jelentésében azt írják, hogy az iparosodás előtti időkhöz képest 2018-ban csaknem 1 Celsius-fokkal nagyobb volt az átlaghőmérséklet, addig Magyarországon 1900 óta 1,2 fokos a melegedés.

Tavaly csak február és március volt az átlagnál hidegebb, a januárra emlékszünk, ahogy a nyári hőhullámokra is. A 2018. áprilisi és a májusi átlaghőmérséklet rekordot döntött.

Teljesen át fog alakulni a helyi időjárás.

Az Alföldre sokak szerint évtizedeken belül egyfajta lassú elsivatagosodás fog várni. A hazai területekének már így is vannak olyan részei, ahol ez észrevehető mértékben megkezdődött, és elkezdett lehalni a növényvilág, ritkulni a "természet".

2019 nagymértékben lesz vízválasztó.

Egyrészt a legmelegebb nyár várhat ránk, másrészt ez nagyon sokak szervezetét meg fogja terhelni.

Arról van ugyanis itt szó, hogy az orvosmeteorológiával foglalkozó hazai szakemberek szerint rengeteg idős embere szervezete fog kiszáradni, vagy kerül veszélybe a tartósan magas hőmérséklet miatt.

Az idő még éjszaka sem fog lehűlni, könnyen lehet, hogy 30 Celsius fok felett maradnak a hőmérők higanyszálai az éjszakai és hajnali órákban is.

OSZD MEG másokkal is!

magyarország időjárás


Megtekintések száma: 45848

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet