2022-ben jelentős csillagászati esemény várható: világszerte észlelhető robbanás lesz látható az égen!

2018. december 26., szerda




A jelenség még a Földön is látható lesz, szabad szemmel. Azt is elmondjuk, hogy mi fogja okozni.

Hamarosan olyan égi látványosságnak lehetünk tanúi, melynek még ebben a formában talán sohasem. Egy óriási, mondhatni gigászi robbanás fogja megrázni az univerzumot, melynek egy távoli folyamat lesz a mozgatórugója.

A robbanás akkora erővel fog végbemenni, hogy 2022-ben mi magunk is láthatjuk majd szabad szemmel az égen.

Egy a kutatók és csillagászok által megfigyelt kettős csillag valamikor 2022-ben olvadhat össze, és ez hozza majd el a fényt az univerzumban. Szó szerint.

Ilyen jellegű előre megjósolható eseményt korábban nem sikerült datálni, ez az első ilyen, és olyan látványos lesz, hogy a világ rengeteg pontjáról érzékelhető lesz.

A kettős csillag összeolvadása közben ugyanis hatalmas energiák fognak felszabadulni, ami hatalmas robbanáshoz fog vezetni. Egy olyan robbanáshoz, ami kozmikus méretű lesz, és a világűr távoli pontjain is éreztetni fogja a hatását.

Az esemény tízezerszeresére növeli az összeolvadó kettőscsillag fényerejét, így az legalább egy évig az égbolt egyik legfényesebb égitestenként fog ragyogni a Hattyú csillagképben.

A jelenséget akár szabad szemmel is látni lehet majd, ezért már most sokan várják, és szeretnének minél több információt megtudni a jelenséggel kapcsolatban.

A mostani megfigyelések és jóslatok egy korábbi esemény és csillag kapcsán merültek fel. Eredetileg létezett egy V1309 Scorpii nevű csillag, mely 2008-ban robbant fel, váratlanul.

A robbanás következtében egy nagy kiterjedésű vörös nóva alakult ki, ami nem volt más, mint egy kozmikus robbanás.

Az esemény előtt felvett adatok azt mutatták, hogy a kettőscsillag keringési periódusa csökkenni kezdett, ráadásul egyre gyorsuló mértékben.

Gyakorlatilag a csillag már nagyon rég felrobbant, hiszen a fénynek és az információnak rengeteget kellene utazni, míg ideér, mi azért látjuk még a jelenlegi formájában, mert egy múltbéli képét látjuk.

A robbanás tehát nagy valószínűséggel már végbement, és a 2022-es évben fogjuk mi is látni ennek az eredményét.

Érdekes belegondolni, hogy amit látni fogunk, az már több ezer évvel ezelőtt ment végbe. Éppen ezért olyan lesz, mint egyfajta időutazás a múltba, amikoris egy múltbéli esemény fog leperegni, végbemenni a szemünk előtt.

A csillag jövőjét pedig csak ezután ismerhetjük meg, és azt. Hogy most ebben a pillanatban mi zajlik ott, azt pedig szintén sok ezer év múlva tudjuk megtapasztalni.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen űrkutatás


Megtekintések száma: 41819





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet