2026: óriási történelmi lépés lesz a Holdutazásban

2016. december 7., szerda




Egy évtizeden belül olyan áttörés jöhet a Holdutazásban, mely mindenki életére hatással lehet!

A holdutazás mindig is egy nagy álma volt az emberiségnek. Mikor aztán a hidegháborús állapotoknak köszönhetően kialakult űrversenyt megnyerte Amerika azzal, hogy 1969-ben először lépett ember a Holdra, minden megváltozott.

Az addig csak a Földön járt emberiség egy másik planéta porába lépett, és ezzel megnyílt az út a kozmosz felé.

Mindez azonban nem csak elérhetetlennek, de megfoghatatlannak tűnt a legtöbbünknek, ha megvalljuk az őszintét. Az űrkutatás mindig is egy megfoghatatlan dolog volt a számunkra, mely nem igazán volt hatással soha az átlagember életére azon kívül, hogy az űrkutatás során kifejlesztet technikai vívmányok betörtek idővel a hétköznapjainkba is 10 év csúszással.

Ezen szeretne változtatni a Moon Express projekt, mely szánt szándékkal tűzte ki célul, hogy egy évtizeden belül, azaz 2026-ban Holdutazásokat tud szervezni majd átlagembereknek űrturistáknak.

Ezzel megnyílik az út a tömegnek, és azoknak, akiknek van elég pénzük és bátorságuk arra, hogy az űrbe kirepüljenek, és megtegyenek egy utat a Hold körül.

A projektre ár most hatalmas az érdeklődés. A befektetőknek szánt tervek felvázolásánál a turista csalogató dolgok között azt is megemlítették, hogy a Holdfelszínt az űrből megvizsgálva a Hold sötét oldalát is látni lehet majd mellyel kapcsolatban annyi legenda keringett már az elmúlt évtizedekben.

A Moon Express egy privát vállalat, amit 2010-ben hozott létre Naveen Jain milliárdos, aki az űrutazás privatizálásával szeretne egy újfajta utazási élményt biztosítani a Föld lakói számára.

Ehhez már az amerikai kormány is a jóváhagyását adta, így a technikai akadályoknak kell csupán elhárulnia, és befejeződniük a különféle fejlesztéseknek még az évtized végéig, vagy a következő évtized közepéig.

A milliárdos azt is elmondta, hogy a végső cél a Mars lesz, de a Holdat kell először „meghódítania” az átlagembereknek és turistáknak.

Ha már rutinná válik a Hold körút, el lehet gondolkodni egy esetleges Mars utazáson is, de ez még a jövő zenéje.

Jelenleg még azonban sok technológiai hiányosságot kell tökélyre fejleszteniük, többek között a sugárzás elleni megfelelő pajzsot kifejleszteni, mert egy ilyen űrút során rengeteg magas dózisú sugárzásnak lesznek kitéve a turisták.

Mindennek tetejében a hőingadozásokat is remekül bírnia kell majd a Moon Express űrhajóinak.

tudomány technológia technika


Megtekintések száma: 13261





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet