2050-re mindennek vége lehet?! Az ENSZ kritikus jelentése hátborzongató végzetről ír

2023. szeptember 21., csütörtök
Az emberiség hamarosan teljes mértékben fel fogja borítani a Föld természetes egyensúlyát.

Az mára nyilvánvalóvá vált mindenki számára, hogy bár a bolygón jelenlévő nyugati társadalmak hanyatlanak, Keleten mégis brutális népességrobbanás van készülőben.

A jelenlegi ütem is fel fog gyorsulni, pedig már így is közel 7,7 milliárdan vagyunk a Földön.

Az előrejelzés szerint 2050-ig a népességnövekedés felét kilenc ország – India, Nigéria, Pakisztán, Kongó, Etiópia, Tanzánia, Indonézia, Egyiptom és az Egyesült Államok – adhatja, amíg Szubszaharai Afrika népessége majdnem a kétszeresére nőhet.

Az ENSZ kritikus jelentése még ijesztőbb képet vázol fel:

Az általuk készített felmérések szerint még így is 9,7 milliárdra nőhet a Föld népessége 2050-re a jelenlegi 7,7 milliárdról.

A szakértők szerint a most tapasztalt lassulás a népességnövekedésben valamint a termékenység csökkenés idővel azt eredményezi, hogy lecsökken az elhalálozások száma – mivel a társadalom kisebb része lesz idős korú -, ami egy átmenetileg mérsékelheti a népességfogyást.

Ugyan akkor a világ lényegében szegényebbik fele egyszerűen túlszüli majd a modern világot.

Egy olyan népességrobbanás következhet meg, mellyel az emberiség jelenlegi élelmiszerellátó rendszerei sem tudnak szembenézni.

Már most is kezdenek olyan jelek mutatkozni, melyek azt sugallják: hamarosan hiánytermék lesz a búza és bizonyos állatok húsa.

Nem véletlen, hogy Sara Menker híres szakértő is úgy gondolja, hogy egy várható élelmiszerválság előtt állunk.

Ha pedig így van, akkor az egészet súlyosbítja az, hogy a népességrobbanással ez még súlyosabb következményekkel járhat.

Növekedés Határai c. tanulmány modellje szerint azonban a jelenlegi trendek mellett már 2030 körül elkezdene csökkenni a népesség a természeti erőforrások kimerülése (pl. talajpusztulás, rétegvizek eltűnése, stb.) miatt.

Ez pedig súlyos csapás lesz a civilizációnk számára, melyet nem biztos, hogy átvészelünk.

OSZD MEG másokkal is!

túlnépesedés


Megtekintések száma: 55162

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet