2050-re több nagy orosz város is összeomolhat?

2017. június 8., csütörtök
Szó szerint elnyelheti őket a föld egy közelgő kataklizma miatt.

Hihetetlenül nagy veszélyben van az orosz "birodalom. ugyanis eresztékei recsegnek-ropognak, és bármikor összeomolhatnak.

Szó szerint, ugyanis egy természeti katasztrófa egy igazi időzített bombaként ketyeg folyamatosan a tájon főleg a szibériai térségben.

Ezen a területen ugyanis a legtöbb nagyvárost elnyelheti a föld, ugyanis hatalmas víznyelők, és tátongó lyukak alakulhatnak ki spontán a felszínen. Hogy mi az ok? A túlzott mértékű felmelegedés, és az üvegházhatású gázok által megolvadó permafroszt.

Egyes elemzések szerint az orosz vidékek körülbelül 63%-a omolhat össze, vagy formálódhat át igen jelentősen ennek következtében.

Mint ismeretes, az oroszok egyes vidékei, így Szibéria egy hatalmas, egybefüggő fagyott talajtömbön fekszenek, melyet permafrosztnak hívunk. Ez a talaj évezredek óta, vagy akár évmilliók óta fagyott állapotban van, és sok mindent magába zárt korábban.

A globális felmelegedés hatására azonban a permafroszt ha lassan is, de olvadni kezdtet, ami beláthatatlan következményekkel járhat.A északi-régióban már napjainkban is egyre több épület omlik le, ugyanis a globális felmelegedés hatására különféle gázok szivárognak ki a megfogyott talaj alól, melyek akár robbanásokat, földcsuszamlásokat, omlásokat és víznyelőket hozhatnak létre.

Putyin empirikus vidékeit gyakorlatilag évek alatt elnyelheti a föld, és az ezt követő kataklizmák soráról még nem is beszéltünk, mint a felszínre jutó gyilkos gázok.

Az elkövetkező évtizedekben a permafroszt bizonyosan fel fog olvadni Oroszország nagy részén, ezzel a földdel téve egyenlővé egyes nagyvárosokat. 2050-re jelentősen átalakulhat Oroszország "arca".

2020-ban már komolyan omlások, földcsuszamlások lehetnek.

Olyan nagymértékű lehet a pusztítás, hogy több millió ember halhat meg rövid idő alatt. Egy-egy várost akár egy pillanat alatt elnyelhetnek az alatta kialakuló üregek, melyekből robbanás kíséretében távozik majd az ott felgyülemlett gáz.

Egyes városok helyén szó szerint mély víznyelők, vagy beomlott szakadékok lehetnek, de az sem elhanyagolható veszélyforrás, hogy a permafroszt mélyebb rétegeiből akár olyan gyilkos vírusok és baktériumok is kiolvadhatnak, melyek a térségben pusztítva később az egész világon járványokat okozhatnak.

Mindez nem egy B kategóriás sci-fi film forgatókönyve, hanem maga a valóság.

Ma is vannak olyan helyek, ahol a talaj az olvadás, és a felszínre jutó gázok miatt komoly deformáción megy keresztül. Egyes helyeken még a vasútvonalak sínjei is hepehupások lesznek ennek következtében.

A talajszerkezet meggyengül, és eleve kiszámíthatatlanná fog válni.

Ezzel a veszéllyel 2050-ig mindenképpen szembe kell néznie az orosz nagyhatalomnak. Arról nem beszélve, hogy a felmelegedés hatására az északabbi területeken is hihetetlen mértékű melegedés indul be.

A szibériai tundrás éghajlat eltűnőben lesz, és minden összeomlik. Az ökoszisztéma, az erre alapuló infrastruktúra és a helyi gazdaságok, melyek erre épültek évszázadokon át.

Az orosz északi területek átlagosan a legfrissebb kutatások szerint minden évben 0,12 Celsius fokkal nőnek az átlaghőmérsékletet tekintve. Vagyis a felmelegedés 15 éven belül igen jelentős lesz, 2050-re pedig a drasztikus szintet is megütheti, és meg is fogja ütni.

A nagy kérdés az, hogy erre fel van-e Oroszország készülve, és hogy pontosan mit fog lépni?

Halkan hozzátéve, hogy ezen Szibériában játszódó folyamatok az egész világra végzetesen súlyos hatással lehetnek, más északi területeket is beleértve.

OSZD MEG másokkal is!

katasztrófa globális felmelegedés globális klímaváltozás tudomány kataklizma


Megtekintések száma: 38264

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet