24 óra és megbukhat végleg Merkel!

2018. október 28., vasárnap




Vége a multikulturális Európa álmának?

Bár Hessenben nagyon jók a gazdasági mutatók, a bérek és a foglalkoztatási adatok is jobbak az országos átlagnál, mégis hatalmasat bukhat a kormányzó CDU a vasárnapi tartományi választásokon.

Ez pedig személyesen Angela Merkel bukását is elhozhatja. Ennek oka pedig Merkel elhibázott migrációs politikája, a hírhedt Wilkommenskultur.

A tartományban egyébként a CDU a Zöldekkel közösen kormányoz, de a legfrissebb kutatások szerint nem biztos, hogy most is megtudják szerezni a többséget. Azonban a szocdemek sem akarnak belemenni egy koalícióba. 

Mindez egy TV-vitán derült ki, amikor

mind a CDU, mind az SPD vezetője egybehangzóan elvetette a közös kormányzás lehetőségét.

Ezzel közvetve véleményt mondtak az ismételt torzsalkodással küzdő országos koalíció működéséről, mintegy táptalajt adva annak a híreszteléseknek is, amely szerint a kancellár vezetése alatt a Kereszténydemokrata és Keresztényszociális Unióból, valamint a Szociáldemokrata Pártból ez év elején nagy nehezen összeállt berlini koalíciót a szétesés fenyegeti.

A Financial Timesnak egy szerelpő azt monda: mindig a CDU-ra szavazott, de most azt tervezi, hogy a bevándorlásellenes, radikális jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) pártra adja a voksát. Szerinte egyedül ez a párt ismerte fel a bevándorlók jelentette veszélyt, az iszlám egyébként is olyan, mint a kommunizmus, hiszen világuralomra tör.

Az AfD várhatóan 13 százalék körül szerepelhet a tartományban, így pedig mind a 16 tartományban lesz már képviselője.

Ha a CDU valóban bukni fog vasárnap, akkor az a Financial Times szerint – „helyrehozhatatlanul csorbíthatja” a kancellár tekintélyét, megkérdőjelezheti helyét a párt élén (a CDU decemberben tartja tisztújító nagygyűlését), és ezzel bevezetheti a 2005 óta tartó Merkel-éra végét.

OSZD MEG másokkal is!

bizarr politika érdeks


Megtekintések száma: 13907





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet