3 bizonyíték, melyek szerint a nagy szfinxet egy ősi, emberiség előtti civilizáció építette

2017. május 14., vasárnap
Egyre többen gondolják úgy, hogy a szfinx nem az, aminek látszik, és kora sokkal régebbi mint azt állítják...

A nagy szfinx az egyik legenigmatikusabb régészeti lelete az emberiségnek. Hihetetlenül régi, és nagyon komplex, és nem utolsó sorban a legmisztikusabb is.

A paleoasztronautika hívei szerint sokkal régebbi, mint azt a jelenlegi tudomány állítja, és valójában egy ember előtti kultúra emelte, mely később végleg eltűnt a Föld színéről.

Tény, ami tény, a modern történészek és archeológusok egyre inkább hasonlóképpen vélekednek: szerintük is sokkal régebbi lehet, mint korábban meghatározták.

De vajon mire alapozzák sokan azokat az állításokat, hogy egy eddig ismeretlen civilizáció hagyatéka lenne a szfinx?

Nincs leírás a tényleges eredetre

Érdekes módon nem sokan tudják, de gyakorlatilag nincs, vagy csak nagyon hiányos történelmi "emlékek" vannak arra vonatkozóan, hogy mikor, hogyan keletkezhetett a nagy szfinx.

Míg a piramisok építését gondosan felegyezték, papirusz tekercseken rögzítették, addig ehhez képest a szfinx nem hagyott számottevő történelmi lenyomatot, senki sem tudja, hogy miért.

Nem lett leírva, hogyan készült, sem azt, hogy kik faragták ki, és milyen célja volt eredetileg, erre csak a későbbiekben az információk gyűjtése során kezdtek el következtetni, de nem biztos, hogy jó nyomon jártak.

Ősi özönvíz nyomai

Eredetileg nagyon hosszú időn át víz érhette a szfinx felületét. Az erre utaló korróziót több régész is észrevette, de csak néhányan jártak utána, mivel a legtöbban úgy tartották, hogy a szél koptatta őket. Azonban egy összehasonlításos vizsgálat bebizonyította, hogy a szfinxen található nyomok víz eróziója által keletkezhettek csak.

Ez azért is nagyon fontos, mert ez megbuktatja a korábbi kormeghatározásos vizsgálatok eredményét. Ugyanis a szfinx ugyanis egy sivatagos régióban épült meg. Csak sok-ezer évvel azelőtt – amikor állítólag keletkezett – söpörhetett végig arrafelé nagyobb víztömeg, méghozzá özönvíz formájában.

Ez volt a bibliában is említett özönvíz. A Biblia kronológiája szerint az Özönvíz Kr. e. 2370-ben kezdődött. Ugyanis egy elmélet szerint az alapvetően hosszú évezredek óta száraz éghajlatnak kitett műalkotást úgy érhette víz, hogy egy özönvíz söpört végig a bolygón, mely még Egyiptom területeit is teljesen elnyelte, feláztatta.

800.000 éves is lehet

Egy ukrán kutatókból álló csapat még azt is felvetette, hogy a szfinx legalább 800.000 éves. Vagyis majdnem egymillió évvel ezelőtt épült, egy emberi fajt megelőző civilizáció által.

Akkoriban az emberi faj ugyanis nem állt azon a szinten, hogy ilyet emeljen, és csak kövekkel és botokkal kísérletezgetett.

Az ukrán archeológusok eredményei ugyanis azt sugallják, hogy a szfinxet nem csupán egy rövid történelmi időszakban érte víz, hanem hosszú időn, akár több ezer éven keresztül. Ha ezt is figyelembe vesszük, és az egyéb korróziós nyomokat, valamint az, hogy nem maradt fent konkrét utalás az elkészítésére, akár több százezer éves is lehet, megelőzve ezzel bármit, amit ember alkotott a Földön.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek egyiptom elveszett civilizációk előző emberiség szfinx tiltott régészet


Megtekintések száma: 127816

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet