3 éven belül feltámaszthatjuk a halottakat - állítja egy agysebész

2017. május 2., kedd




Sergio Canavero - aki hamarosan elvégzi az első valódi fejátültetést - azt állítja, 3 éven belül képesek leszünk feltámasztani a halottakat.

Hamarosan legyőzzük a halált - állítja az a sztár idegsebész, aki szakmai tapasztalata mellett azzal szerzett magának hírnevet, hogy valami olyasmire vállalkozott, amire soha senki azelőtt az orvostudományban.

Dr. Sergio Canavero professzor ugyanis néhány évvel ezelőtt azt tűzte ki célul, hogy végrehajtja az első emberi fejátültetést.

Idén, azaz 2017 decemberében szeretné végrehajtani ezt, egy speciális műtét keretében, amikoris egy orosz izomsorvadásban szenvedő beteg fejét ültetné rá egy másik, donor testre.

Korábban a tudomány ezt lehetetlennek tartotta, de a doki kifejlesztett egy olyan eljárást, amivel össze lehet kötni a gerincvelőt, és az idegeket.

Ha sikerrel jár, az a világtörténelem legnagyobb tudományos sikere lehet.

Úgy tűnik, annyira hisz a sikerben, hogy már egy másik nagy dolgot is kitűzött célul: azt állítja, 3 éven belül le fogjuk tudni győzni a halált.

Konkrétan arról van szó, hogy képesek lehetünk majd feltámasztani a halottakat.

Dr. Canavero szerint az első emberi agy transzplantációt a fejátültetést követően, részben annak mintájára könnyen el lehetne végezni. Ha megvan a sikeres precedens, az hatalmas előrelépést jelentene, és más orvosokat is felbátorítana.

Szerinte a mostani halottakat, és haldoklókat el lehetne "tárolni" a kriogenika segítségével, és három éven belül feléleszthetőek, és megmenthetőek lennének.

Ehhez azonban egy sikeres fejátültetés kell, minden erre épül.

Még ma sem tiszta, pontosan hol lesz ez a decemberre tervezett nagyszabású műtét, de egyesek szerint Kínában, mások szerint Oroszországban kap majd helyet.

A tudomány számára nem volt ismert korábban, hogyan lehet a gerincvelőt átszövő idegeket újra összekötni, de a doktor szerint ez ma már megoldott probléma, erre ugyanis egy Texas-PEG nevű folyadékot fejlesztett ki, ami segít az idegcsatornák összekötésében, összehangolásában.

Elmondta, hogyha sikerül továbblépni egy agyátültetésre, annak óriási előnye lenne a tudomány számára. Agyátültetés esetében ugyanis abszolút nem kellene tartani attól, hogy a szervezet kilöki az agyat.

Egyszerűen nincs ilyen immunreakció, így nem kell ettől tartani - állítja.

Egyelőre nem tudni, hogy ez a három éven belülre ígért újabb kísérlet hogyan fog lezajlani, és valóban feltámaszthatóak lesznek-e a halottak, ha az agyukat kriogenikai folyadékban eltárolva hibernáljuk.

Egyelőre mindenki a decemberi fejátültetésre koncentrál, és annak sikerére.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen egészség orvostudomány


Megtekintések száma: 102068





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet