3 legendás és ősi könyvtár, ahol az emberiség felett álló tudást elrejtették

2021. június 8., kedd




Az ősi technológiák végső forrásai voltak?

Léteznek a Földön olyan ősi, több száz, vagy több ezer éves helyek, melyek kulturális központok voltak, és a tudás írott formáját őrizték meg az örök emlékezet számára.

Ezen helyeken olyan hihetetlen mértékű tudást gyűjtöttek össze, melyek egy része akár az emberiség felett álló civilizációktól származó technológiákat és tudást is rejthetnek, és rejthettek a múltban.

Alexandria könyvtára

Ezt a könyvtárat gyakran csak a múzsák csarnokának hívják. Ez volt az ókori világ legnagyobb létező könyvtára, eszméletlen menyniségű tudásanyag koncentrálódott itt.

A könyvtár az idők során egyre nagyobb lett. Növekedése III. Ptolemaiosz uralkodásának idején volt a legjelentősebb. Az ő nevéhez fűződik az a rendelet is, miszerint minden beérkező hajót át kellett kutatni és minden ott talált könyvről másolatot kellett készíteni a könyvtár számára.

A könyvtár eredeti rendeltetése, a könyvek gyűjtése mellett, a Muszeionban tevékenykedő tudósok munkájának elősegítése volt. 

A Pergamon könyvtár

Ezt a könyvtárat sokáig nem ismerték el eléggé, de végül az értékét 2014-ben a helyére állították a kultúrában, ugyanis az UNESCO világörökség részévé vált.

A mai Törökországban található ókori, egykor görög városban található komplexum szintén ősi tudást rejtett, és gyarapított a régi időkben.

II. Eumenész nagy műveltségű uralkodó volt az, aki megalapította a könyvtárat. Az egyiptomi Ptolemaioszok a rivalizálás miatt megtiltották számukra a papirusz kivitelét.

E kényszer hatására kifejlesztették a pergament, azaz az állati bőrből fehérített, vékonyított, kétoldalas írásra alkalmas lapokat. A pergamenlapokat, a korábbi tekercsekkel ellentétben, könyv formában lehetett használni.

Konstantinápolyi Birodalmi Könyvtár

A könyvtárat kséőbb hozták létre, és úgy hiszik, hogy ez volt valójában az utolsó nagy történelmi könyvtára az ősi világnak.

Ebben volt utoljára az, hogy helyet kaphattak olyan ősi iratok és emlékek, tudásanyag, ami az ókori világ lenyomatát tartalmazzák.

A Bizánci Birodalom létrejöttekor alapították meg. Rengeteg ősi iratot őrzött meg a fent megnevezett két könyvtár megsemmisülése után is, és tele volt görög és római ismeretanyaggal.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek ősi civilizáció ősi technológia


Megtekintések száma: 142038





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet