3 magyar fiatal zseniális találmányára figyel az egész világ

2020. február 4., kedd




Olyan különleges okos térkövet fejlesztettek ki, amilyenhez hasonló még soha nem volt a piacon.

Ismét a magyarokra figyelhet a világ? 3 magyar, technikai beállítottsággal és rengeteg passióval, no meg tenni akarással rendelkező fiatal olyan dolgot talált fel, mely az egész világ számára hasznos lenne.

Az sem kizárt, hogy hamarosan ilyen, általuk kifejlesztett térkövekkel borítanák be mindenhol a világot.

A Platio nevet viselő fejlesztés sokan tud, és nagyon hasznos lesz, ha elterjed. Ugyanis ez az okos térkő nem csak csökkenti a szennyezést, de még különféle adatokkal is szolgálhat majd, melyeket ki lehet majd elemezni.

Miről is van szó pontosan? És miért ekkora a felhajtás a találmány körül? Nos, a Platio a városi hulladékot és hasznosítja az olyan megújuló energiaforrásokat, mint a napenergia vagy akár a mozgási energia.

Ezen felül képes információkat gyűjteni, raktározni, illetve elektromos hálózaton keresztül adatokat küldeni.

Az egyik expón kiállított darabot bevizsgálta több szakember is, és a TechChrunch újságírója is rendkívül elismerően nyilatkozott róla.

Szerinte a jövő nagy felületeken használt térburkolata lehet. Erre minden esélye megvan, mert bármilyen szakember látta, nagy elismerésekkel nyilatkozott róla.

A vállalkozás elmondása szerint idehaza is hamarosan találkozhatunk ezzel a különleges okos térkővel, mellyel jelentős mértékben csökkenteni lehetne a háztartások energia terhelését.

Forrás:24.hu

Az elemzők eleinte attól tartottak, hogy a startupként induló magyar cég esélyei nem elég jók, mivel mégsem egy amerikai vagy angol ötletről és vállalkozásról van szó.

A jelek szerint azonban nincs oka félni senkinek, mert a Platio már el is kelt a legelső tulajoknak. El tudtak ugyanis adni egy 150 négyzetméterből álló úgynevezett próbaszakaszt.

Ráadásul eléggé felkészült, és nem szenved a startupok gyermekbetegségeitől. Ezt mi se tükrözi jobban, hogy az első eladások mellett a vállalkozás folyamatosan elő tudja állítani az újabb prototípusokat a további forgalmazásra.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika


Megtekintések száma: 135704





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet