3 vezető NASA tudós megdöbbentő információkat árult el a Mars arccal kapcsolatban

2017. április 7., péntek
Ha az állításuk valós, akkor óriási megvezetésnek voltunk az áldozatai!

A Marssal kapcsolatos talán egyik legnagyobb rejtély egyértelműen a Marsi arc rejtélye. Az egész ügy valamikor 1976-ban kezdődött, amikor az egyik Marsot figyelő és fényképező Viking űrszonda valami bődületesen ijesztő dolgot kapott el a felszínen: egy emberi arcot.

A felvétel szinte futótűzként söpört végig a médiában, és egyesek már egy esetleges idegen invázióról tartottak, látva azt, hogy más értelmes lények is élnek az univerzumban ráadásul a somséd égitesten.

Mivel a felvevőkamera még katódsugaras volt, a számítástechnika gyerekcipőben járt, nehéz volt eldönteni, valóban mesterséges-e az arc, vagy csak a fény-árnyék játszik az emberek tudatával.

A NASA aztán hirtelen azon az állásponton kötött ki, hogy a képződmény természetes eredetű.

Tette mindezt annak ellenére, hogy többen is egyértelműen látták benne az arcot. Már akkor megindultak a pletykák, miszerint a NASA csak le akarja tagadni a földönkívüliek - azaz marslakók - létezését.

Az üggyel még nagyon sokáig foglalkoztak, mire a NASA újabb képeket tett közzé, melyeken az alakzat már egyértelműen természetes képződménynek látszik.

A marsi arc rejtély ekkor megoldódni látszott,a figyelem elült, a NASA pedig megnyugodott. Aztán az emberek újra gyanakodni kezdtek, és a nagyfelbontású képeket megvizsgálva arra jutottak, hogy bizony még ezek alapján sem lehet természetes jelenség.

Olyan volt ugyanis, mint egy alapos erózión átesett objektum

A NASA szakemberei szerint a marsi arc valóban létezett, mindössze azért nem rajzolódott ki egyértelműen a később készült, nagyobb felbontású képeken, mert azóta a több évtized alatt a marsi por egyszerűen betemette a nagy részét.

A tudósok szerint, ha jobban megnézzük ezeket a képeket, jól látszik a homok laza szerkezetének az omladozása, és a repedések rajta.

Egy kis érdekesség: 1988-ban a Szovjetunió útra indította a Phobos 1 űrszondát, melyeknek célja volt a Mars feltérképezése. A Phobos 1-el hamar megszakadt a rádiókapcsolat.

Sokak szerint ez a marsi arc közvetlen hatása lehetett, ugyanis valamiféle jel sugárzott belőle, mely teljesen megzavarta az űreszközt.

A 3 tudós szerint a NASA az első felvételektől kezdve tudta, hogy ez egy arc, és több olyan kép is készült róla, melyet soha nem hoztak nyilvánosságra, és talán soha nem is fognak.

Ezeken még kivehető a homokkal kevésbé fedett arc.

A Mars titokzatos porviharainak köszönhetően az 1998-as kép elkészültére már jelentős mértékben homok fedte az arcot, a még későbbi, 2001-ben felvételen pedig még felismerhetetlenebb.

Az arc körül különös elrendezésben - geometriai szabályok szerint elhelyezett - objektumokat találtak. Piramisokat, kupolákat, dómokat, melyek mind-mind egy marsi város, vagy valamiféle ősi település nyomai lehettek.

A NASA nem akarta, hogy az emberek megtudják az igazságot, nem is készült azóta értékelhető kép a marsi arcról, és annak közvetlen környezetéről. Arra hivatkoznak, hogy a rejtélynek már vége, és nincs szükség újabb felvételekre, holott a mai csúcstechnológiával készült műholdas fotókon már egyértelműen azonosíthatóak lennének az alakzatok…

OSZD MEG másokkal is!

ufó ufók idegen mars idegenek összeesküvés élet a marson ősi civilizáció


Megtekintések száma: 61626

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet