30 évesen lett Alzheimer-kóros a fiatal anyuka

2017. január 25., szerda
A kétgyermekes édesanyát már látogatni is alig merik, mert elképesztően megviseli a családot.

A rettegett Alzheimer-kór nem az a betegség, amivel általában szembesül az ember már 30 évesen. A betegség, a kikerülhetetlen elbutulás ugyanis leginkább 60 éves kor után jelentkezik.

Léteznek azonban kivételes esetek, melyek felhívják a tudósok és orvosok figyelmét arra, hogy a betegség egyre fiatalabb korban kezd kialakulni az emberi társadalomban.

Egy fiatal alig 30 éves anyuka sorsra és végzete éppen ez volt. A két gyermekes nő ugyanis 30 évesen esett áldozatául ennek a rettegett betegségnek.

Carla Bramall már 30 éves korában is érdekes tüneteket vett magán észre, de nem tulajdonított nagy jelentőséget neki, csak annak tudta be, hogy túlságosan fáradt a mindennapi feladatokhoz.

Aztán ezek a furcsa viselkedési szokások felgyorsultak, és egyre többször volt zavart, mentálisan labilis.

Az eset odáig fajult, hogy végül elmentek férjével egy kivizsgálásra, ahol kiderült 36 évesen, hogy Alzheimer-kóros.

A kétgyermekes édesanya még mindig csak 39 éves, de teljesen magatehetetlenné vált.

Elfelejti a dolgokat, nagyon zavart, olykor agresszív, és egyszerűen nem leli a helyét a világban. Férje, és gyerekei elmondása szerint nagyon gyorsan leépült, sokkal gyorsabban, mint ahogy gondolták volna orvosai.

Ma már odáig süllyedt a dolog, hogy Carla felügyelet alá szorul, méghozzá a nap 24 órájában, amit családja már nem tudott vállalni.

Ráadásul mikor látogatóba mennek hozzá, mindenkit felkavarnak a dolgok, ugyanis a nő egyre durvább állapotban van.

Az asszony kerekesszékben ül, nem tud mozogni, nem tud beszélni. Családtagjait még megismeri, de állapota romlani fog, és hamarosan már azt sem tudja pontosan, hogy kik ők.

A kór nagyon gyorsan keríti hatalmába, és egy-két éven belül már eljöhet az a pont, amikor nem ismeri meg őket. Sem férjét, sem pedig saját gyerekeit.

Olyan ez az egész, mint egy rossz rémálom. Mintha egy olyan emberhez mennének be látogatni, aki valamilyen szempontból vadidegenként kezeli őket, holott a saját anyjuk.

Az Alzheimer-kór a világ egyik legrettegettebb, és leginkább agresszív kórja, mely időskori elbutulással jár, és emlékezetkiesésekkel, agyi leépüléssel.

Csak hazánkban 200.000 ilyen beteg él, és évről-évre világszerte nő a megbetegedések száma. Ami pedig külön aggasztó, hogy egyre fiatalabb korban üti fel a fejét a betegség.

hihetetlen egészség hihetetlen emberek betegség betegségek


Megtekintések száma: 61943

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet