30 méteres hullámokat filmeztek egy hajó fedélzetéről - VIDEÓ

2016. november 13., vasárnap
Láttál már igazán félelmetes hullámokat? Ezektől a harminc méterre felszökő hullámoktól még egy masszív hajón állva is összecsinálnád magad!

Sokan azt gondolnák, hogy az itt látható felvétel azon utolsó felvételek egyike volt, amit ezen a hajón készítettek, merthogy örök hullámsírba merült azóta.

Bár valóban 30 méter magas hullámok csapnak össze a hajó körül, ez igen gyakori jelenség, és a tapasztalt hajósok már nem is tulajdonítanak neki túl nagy jelentőséget.

A felvételt valahol az Északi-Tengeren készítették egy szállító hajóról. Az ítéletidő a tengeren elég gyakori, és nagyon veszélyes tud lenni, ha nem megfelelő hajóval hajóznak a térségben.

MA már azonban olyan modern, masszív, és csaknem elsüllyeszthetetlen hajókat építenek, hogy azok még a legnagyobbnak számító viharokat is kibírják. A tapasztalt hajósok így szép lassan hozzászoktak ahhoz, hogy olykor a hullámok szó szerint a fejük felett csapnak össze, 20-30 méteres magasságban.

Persze egy laikus, tapasztalatlan turisták, mint amilyenek mi is lennénk, valószínűleg összecsinálnák magukat, és egész este azért imádkoznának, hogy ne boruljon a feje tetejére a hajó.

Ami azt illeti, a 30 méteres hullámok nem ritkák, és egy masszív hajótest könnyűszerrel átvészeli az ilyen, és ehhez hasonló viharokat.

Egyes jelentések számoltak már be 50-60 méteres hullámokról is, ezek sem voltak képesek felborítani a hajót.

Azt azért érdemes hozzátenni, hogy nem mindegy, hogy a hullám merről érkezik. Oldalról ugyanis még egy 20 méteres hullám is képes lehetne megborítani bármilyen felépítésű hajót.

Nem véletlen, hogy viharok idején mindig a hullámokkal szemben halad a hajó.

érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 103883

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet