360 fokos felvétel egy hatalmas tornádóról

2017. március 3., péntek




Ennyire testközelből még nem láttál tornádót. Ahogy egyre közelebb van hozzád, körbe is nézhetsz Reed Timmer meteorológus elképesztően extrém körülmények között készült felvételén.

Vannak őrült emberek, akik hajszolják a veszélyt. Olyanok, akik direkt elébe mennek a dolgoknak, dacolva a halállal, csak azért, hogy valami elképesztőt szállítsanak a világ számára.

Reed Timmer is ilyen, aki meteorológusként dolgozik Coloradoban. Egy itt kialakult tornádó kapcsán gondolt egyet, és kitalálta, hogy elkészít egy zseniális felvételt róla, méghozzá 360 fokban.

Reed nem volt szívbajos, és egészen közel merészkedett Wray nevű kisváros közelében tomboló tornádóhoz. Reed Timmer több viharvadásszal együtt eredt a félelmetes, de egyben lenyűgöző forgószél nyomába, melynek kialakulását és földet érését a járműre erősített 360 fokos kamerájával rögzítette.

Mostanában Coloradoban több nagyobb tornádó is lecsapott, melyek főleg a vidék keleti részén pusztítottak. Ilyenkor a tornádók útjába kerülő dolgok elpusztulnak.

Nem számít, hogy autókról, lakókocsikról, vagy akár házakról van szó. Szerencsére ritkábban történik emberi sérülés, vagy haláleset, hála fejlett tornádó előrejelző rendszereknek.

Az egyik tornádó 15 kilométer hosszan söpört végig a területen. Azt kell tudni a tornádótól, hogy ezek legnagyobb számban tavasszal jönnek létre Amerikában, évente nagyjából 1200 söpör végig az államokon, sokszor hatalmas pusztítást végezve.

Az alábbi felvételen szinte testközelből nézhetsz meg egy tornádót, és még a kamerát is körbeforgathatod a helyszínen. Pazar látvány!

Ha tetszett, OSZD MEG másokkal is!

video természet


Megtekintések száma: 19968





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet