4 éven keresztül napi 20 doboz energiaitalt ivott, megdöbbentő, mi történt vele

2017. március 10., péntek




Az orvosok szinte nem hittek a szemüknek, és a látleleteknek. Ezért károsak nagy mennyiségben, hosszú távon.

A 26 éves brit Mary Allwood négy éven keresztül napi húsz doboz Red Bullt fogyasztott. Olyan májkárosodást szenvedett, hogy az orvosok azt hitték, alkoholista.

A devoni édesanya elmesélte a Daily Mailnek, hogy annyira rászokott az energiaitalra, hogy függővé vált. Nem érdekelte, hogy milyen kárt okoz a szervezetében. Ha nem kapta meg az adagját idegessé és türelmetlenné vált.

22 éves volt, amikor először kipróbálta az energiaitalt, mert kellett valami, ami feldobja. Eleinte működött is, de négy hónap alatt elért a napi húsz dobozig. Ébredés után rögtön kettővel kezdett. Vizet vagy egyéb üdítőt nem is ivott.

A nő meghízott, és egyre rosszabbul érezte magát. Érezte, hogy gond van a szívével. Aztán a kórházban kiderült, hogy a mája kétszer akkora, mint a normális!

Mint megtudta, az energiaitalokban található cukor felhalmozódik a májban, gyulladást okoz, ami hegesedéssel jár, és májzsugorhoz vezethet.

- Az orvosok folyamatosan kérdeztek, hogy mennyi alkoholt iszom, és csak akkor vallottam be, hogy naponta minimum 12 Red Bull elfogy, amikor azt mondták, hogy olyan a májam, mint az alkoholistáké.

A sokkra viszont szükség volt. Öt hónappal ezelőtt Allwood úgy döntött, hogy többé egy kortyot sem, és a múlt héten örömmel értesült arról, hogy a mája immár normális méretű.

Nagyjából egy hónapig voltak elvonási tünetei, hangulatingadozások és remegés, de már nem kívánja az italt.

Nézd meg a nő esetét feldolgozó videót:

Forrás: egyazegyben.com

egészség feltáró eltitkolt tények egészség megelőzés


Megtekintések száma: 159826





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet