4 rejtélyes eset, ami talán örökre titok marad

2015. november 8., vasárnap
Számtalan rejtélyes történetet ismerünk, és ezeket egy legyintéssel el is intézzük, hogy biztos az egész csak kitaláció. De vajon tényleg csak azok? Vagy valóságosabbak, mint gondoltuk volna? Íme 4 máig megoldatlan rejtély

1. Ogopogo legendája

A Loch Ness-i szörnyről biztosan sokat hallottál már, az Okanagan-tavi lény azonban kevésbé ismert. A furcsa szerzet akár Nessie rokona is lehetne, ő azonban Kanadában, pontosabban Brit Columbiában "él". Az őslakosok legendája szerint Ogopogo egy rémséges sárkánygyík, aki a tó fenekén rejtőzik.

ogopogo

A  lény 1872-ben bukkant fel először, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, igen sokan "látni vélték" azóta - a szemtanúk szerint a szörny kb. 6-15 méter hosszú lehet. Ahogy Loch Ness esetében Skóciában, úgy a víziszörny-biznisz az Okanagan-tónál is virágzik: évente rengeteg turista keresi fel a környéket, hogy lencsevégre kaphassák a szörnyet, aki egyelőre továbbra sem hajlandó felbukkanni.

2. A Black Hope temető rejtélye

Ha szoktál horrorfilmeket nézni, akkor pontosan tudod, hogy mivel jár, ha egy régi temető fölé új házakat építenek... Nos, pontosan ez történt a texasi Houstonban is, ahol luxusházakat húztak fel az 1980-as években egy ősi sírkert helyére, amelyben egykori rabszolgák nyugodtak. A temetőről akkor kezdtek suttogni az emberek, amikor a Haney család medencét ásatott a kertben, és a gödörből csontvázak kerültek elő. A ház lakói ezek után furcsa, megmagyarázhatatlan hangokra, kopogásokra lettek figyelmesek az épületben, amelyben laktak, majd elszabadult a pokol!

black-hope-temeto Kísérteties hely

A házukban a bútorok és a tárgyak önálló életre keltek, bármit is tettek le az asztalra vagy a székre, az biztosan elmozdult a helyéről. A szomszédban lakó Williams család se járt jobban: ők amit elültettek a kertjükben, az azonnal elpusztult, majd rejtélyes körülmények között a lányuk szívrohamot kapott kertészkedés közben. A rémisztő események akkor sem szűntek meg, amikor ásatási területté nyilvánították és feltárták a régi temetőt, majd a megbolygatott sírokban nyugvó holtakat illően újra eltemették.

black-hope-temeto-2

A Haney család beperelte az építtetőket, de elvesztették a pert, és csődbe mentek, eladták a házukat és elköltöztek. Ahogy Williamsék is a bírósághoz fordultak jogorvoslatért, de végül úgy döntöttek, hogy pereskedés helyett Montanába költöznek. A családi házakba hamarosan új lakók költöztek, akik semmilyen megmagyarázhatatlan, ijesztő jelenségről nem számoltak be, így sokakban felmerült a gyanú, hogy a Black Hope temető rejtélye nem más, csak kitaláció.

3. A Labinkir-tó titka

[dropcap]M[/dropcap]íg Nessie-t és Ogopogót csak a szemtanúk beszámolóiból ismerhetjük, és néhány hamisítványnak bizonyult felvételen láthattuk őket, a szibériai ördög létezése már a tudósok körében is számos vitára ad alkalmat. A Labinkir-tó környékén évszázadok óta kering egy legenda a vízben rejtőző hatalmas élőlényről.

labinkir-to

Az utóbbi hónapokban úgy tűnt, a szóbeszédnek mégis van alapja: orosz kutatók ugyanis nem olyan régen egy ismeretlen fajhoz tartozó lény csontvázát fedezték fel a természeti képződményben.

A tudósok eredetileg annak okát vizsgálták, hogy miért nem fagy be a tó a hosszú szibériai tél ellenére sem, miközben a környék tavait vastag jégréteg fedi. Állat- és növénymintavételezés közben bukkantak az ismeretlen eredetű csontokra a tó mélyén. Hogy pontosan milyen élőlény maradványait fedezték fel, nem tudni. Az azonban biztos, hogy a leletek és a szemtanúk beszámolói egybevágnak: egy körülbelül bálnaméretű, vízben élő "állatra" utalnak.

4. Ki volt a clevelandi sorozatgyilkos?

Eliot Ness nyomozó leginkább arról vált híressé, hogy ő volt az a rendőr, aki letartóztatta Al Caponét. Volt azonban egy másik bűnöző is, egy brutális sorozatgyilkos, akit még a kor sztárdetektívje sem tudott kézre keríteni. A rendőrnyomozó később bevallotta, hogy ez a kudarc volt az oka annak, hogy alkoholista lett, a Kingsbury Run-i mészáros ügye pedig azóta is megoldatlan.

clevelandi-sorozatgyilkos-2 A gyilkos által hátrahagyott fejetlen tetem borzalmas látványa

A szörnyű gyilkosságok 1934 és 1938 között tartották rettegésben a clevelandi Kingsbury Run kisváros lakóit. Ez idő alatt 7 férfi és 6 nő megcsonkított holttestére bukkantak, de az áldozatok olyan szörnyű állapotban kerültek elő, hogy csak kettőjüket lehetett azonosítani.

clevelandi-sorozatgyilkos A gyilkos sokszor csak torzókat hagyott hátra maga után[/caption]

Az ügyben két férfit gyanúsítottak, de egyiket sem ítélték el. Frank Dolezal először mindent bevallott, majd visszavonta állításait, és az őrizetben meghalt. A másik Kingsbury Run-i gyanúsított ugyan megbukott a hazugságvizsgálaton, de ez nem volt elég bizonyíték. Eliot Ness nyomozó később azt írta a naplójában, hogy tudja, ki volt a gyilkos, de bizonyítani soha nem tudta, így a sírba vitte titkát a tettes kilétéről.

Forrás: Life.hu


Megtekintések száma: 10129

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet