40 tesákanálnyi cukrot fogyasztott naponta: ez történt vele!

2017. augusztus 9., szerda




Damon Gameau lerántotta a leplet a cukorról. Manapság annyi mindent lehet hallani vele kapcsolatban. Vannak, akik szerint egészséges, és kel a szervezetnek, míg mások teljesen megvonnák az emberi étrendből, hogy egészségesebbek legyenek.

Pro és kontra lehetne érveket ütköztetni ez ügyben.

Damon úgy döntött, hogy saját magán próbálja ki, mit is okoz a nagyobb mennyiségű cukor bevitele. Elhatározta, hogy naponta 40 teáskanálnyit mindig meg fog belőle enni. Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy naponta 40 kanállal belapátolt, hanem olyan élelmiszereket is fogyasztott mellé, amivel kijön a 40 teáskanálnyinak megfelelő adag.

Eleinte nem tapasztalt semmit, aztán megdöbbentő változások vették kezdetüket.

“Nem figyeltem az étrendemre és arra, hogy mit mikor eszek. Mint minden normális ember, azt ettem, amit megkívánt a szemem, fogyasztottam alkalmanként alkoholt és néha elszívtam pár szál cigarettát is. 2 hónapig változtattam az életmódomon és ezt a környezetem is észrevette." - mesélte.

Elmondta, hogy megváltozott a külseje, felszedett egy csomó plusz kilót, és szembetűnő volt, hogy a bőre jelentősen megereszkedett.

Egyszerre lett ráncosabb, és kevésbé rugalmas, mint régen. Folyamatosan egy erős éhségérzet gyötörte, mely este fokozódott.

Nem kívánt túl sok folyadékot, talán emiatt is, de erős fejfájások kezdték el gyötörni. Egyre jobban kívánta az egészségtelen ételeket.

2 hónapig csinálta a kísérletet, de azalatt többször meg is betegedett, ami nem volt korábban jellemző rá.

"Gyakrabban fájt a fejem és éreztem gyengének, erőtlennek magam. Úgy gondolom ez a két hónapos teszt még inkább meggyőzött arról, hogy az egészséges táplálkozás és életmód, amit azelőtt folytattam mégsem butaság és saját érdekemben van rá szükség." - számolt be róla.

Bár nem volt nehéz visszaállnia végül az eredeti étrendjére, elmondta, hogy sokaknak ez igen megterhelő lehet, nem véletlen az, hogy akik a cukor bűvöletében élnek, nagyon nehezen szabadulnak tőle.

"Csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy tegyen egy próbát és érezze a saját bőrén miért érdemes figyelni az életünkre!"

A cukor tehát annak ellenére, hogy szükség van rá kis mértékben, nagyon könnyen "túladagolható", ilyenkor pedig már inkább méregként, egyfajta drogként funkcionál, és így is hata szervezetünkre.

egészség orvostudomány feltáró egészség megelőzés élelmiszeripar


Megtekintések száma: 206984





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet