5-10 éven belül létrejön a gondolatrendőrség: George Orwell rémálma valóra válik?

2017. december 11., hétfő
Prekrime módjára működne ez a gondolatrendőrség, ami rengeteg etikai kérdést vet fel... Ugyanis nem lehet bűnösnek nyilvánítani valakit azért, ami még el sem követett... Egy bűnös gondolatért tényleg bezárhatnak majd bárkit?

George Orwell 1984-ben elképzelt világának borzalmas elemei számtalan nyugati civilizációban fellelhető.

Ezek a technológiák már mélyen beépültek a társadalmunkba, és globális szinten figyeli meg az embereket.

Létezik éjszakai megfigyelés is, vagyis az emberek alvás közben sem lehetnek egyedül a nem is túl távoli jövőben. Vagy talán már most sincsenek egyedül...

Egy rendszámtálbát is le lehet fényképezni 160 kilométeres sötétségben, teljes sötétségben, zuhogó esőben. Ezek után nem nehéz elhinni, hogy az ember egész napos megfigyelése és nyomon követése szinte gyerekjáték a titkosszolgálatok számára.

Ma már számítógépek végzik automatikusan a megfigyelést. Már a testtartást is képesek összefüggésbe hozni az arcunk rezdüléseivel, ezek alapján elemzik, mi számít szokatlannak.

Így a kamerák már képesek felismerni lassan azt is, hogy kik vagyunk.

Így pedig óriási hatalmuk van felettünk.

Olyan biometrikus akták jönnek létre és lesznek rendszerezve minden állampolgárról, melyek kényes adatokat tartalmazhatnak.

És egyáltalán: ki szeretné, ha létezne róla egy akta, amiben MINDENT megtalálhatnak róla? A szokásait, a vágyait, a piszkos kis titkait... Merthogy valljuk be, senki sem szent, mindenkinek vannak olyan momentumai az életben, amit titokban szeretne tartani...

Az ember számára egyre nehezebb lesz magányos pillanatokat átélnie. A gondolatrendőrség már lehet, hogy épp ránk vadászik?

A gondolatbűnözés ugyanis egy totalitárius diktatúrának ágyazhat meg a jövőben...

Vagyis egy idő után már a gondolatokat is bűnként tekinthetik. Sőt, egy sötét jövőben talán ez is elég lesz arra, hogy bárkit elítéljenek és bezárjanak.

Prekrime módjára működne ez a gondolatrendőrség, ami rengeteg etikai kérdést vet fel... Ugyanis nem lehet bűnösnek nyilvánítani valakit azért, ami még el sem követett...

Ez végső soron gondolatolvasással függhet össze, ami még inkább beférkőzhet az emberek magánszférájában.

Az adatkutatás közvetlen veszélyt jelenthet az emberek életébe.

A gondolatbűnözési program sajnos a jövőben rengeteg ártatlan embert fog célba venni, ahogyan azt George Orwell előre megjósolta.

Vagyis elítélhetnek minket majd rossz gondolatért - bármennyire is szürreálisan hangzik.

Vagyis az adatmegfigyelés, a biometria, és a nemzetközi megfigyelés mellett a nagytestvér hálózata is riasztó mértékben fejlődik és nő.

Ez pedig egy Új világrend eljövetelét segíti...

OSZD MEG másokkal is! 

összeesküvés új világrend háttérhatalom globális megfigyelés orwell george orwell


Megtekintések száma: 32165

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet